De voorbereiding op het nieuwe seizoen is officieel begonnen: Heracles Almelo speelde vrijdagmiddag de eerste oefenwedstrijd van 2021-2022. Op Erve Asito was Sparta Rotterdam de tegenstander. Het duel eindigde in 1-2.

Alle Heraclieden die behoorden tot de 23-koppige selectie kwamen vrijdagmiddag in actie, de meesten 45 minuten. Nieuwelingen Ruben Roosken en Bilal Basaçikoglu begonnen in de basis. Nikolai Laursen maakte in de tweede helft zijn opwachting.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel na een uur spelen. Emanuel Emegha zette Sparta op voorsprong. Slechts zeven minuten later verdubbelde hij de score voor de Rotterdammers.

Tot aan de doelpunten aan Sparta-zijde kwam de grootste kans van de wedstrijd van de voet van Noah Fadiga. De rechtsachter van Heracles Almelo schoot de bal in de eerste helft voorlangs. Een andere Almelose verdediger was wél trefzeker. Ruim tien minuten voor het einde van de wedstrijd krulde Giacomo Quagliata een vrije trap op fraaie wijze in de kruising.

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 1-2 (0-0)
60. Emanuel Emegha 0-1, 67. Emanuel Emegha 0-2, 78. Giacomo Quagliata 1-2.

Opstelling Heracles Almelo: Janis Blaswich (45. Koen Bucker); Noah Fadiga (45. Rohat Agca), Elias Oubella (45. Marco Rente), Mats Knoester © (39. Mateo Les), Ruben Roosken (45. Giacomo Quagliata); Orestis Kiomourtzoglou (45. Lucas Schoofs), Luca de la Torre (45. Melih Ibrahimoglu), Rai Vloet (31. Elias Sierra / 62. Ismail Azzaoui); Kasper Lunding (45. Nikolai Laursen), Sinan Bakis (31. Adrian Szöke / 62. Delano Burgzorg), Bilal Basacikoglu (45. Mohamed Amissi).