Heracles Almelo haalt in de persoon van Robin Jalving een nieuwe doelman binnen. De doelman komt over van FC Emmen en tekent een contract voor 2 jaar met een optie voor nog een seizoen. Daarmee heeft Heracles Almelo snel ingespeeld op het vertrek van Michael Brouwer, die op huurbasis naar FC Emmen vertrok.

Robin Jalving doorliep de gehele jeugdopleiding in Emmen. “Robin is met zijn 21 jaar nog een jonge keeper met ontwikkelingsmogelijkheden. Daarmee past hij goed bij de visie van de club”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. Gilissen: “Robin gaat de rol van derde keeper invullen. Koen Bucker heeft zich de afgelopen seizoenen goed ontwikkeld en schuift op zijn beurt door naar de positie van tweede doelman.”

Voor Jalving is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière. “Ik zat vanaf de Onder 13 bij FC Emmen in de jeugdopleiding, die ik volledig heb doorlopen. Nu is het tijd voor een volgende stap. Ik heb hier met keeperstrainer Brian van Loo en Tim Gilissen gesproken. Er lag een ontwikkelingsplan voor me klaar, waar ik me in kon vinden. Ik wil net als Koen (Bucker, red.) doorgroeien tot tweede doelman.”