Almelo Futsal Combinatie en Heracles Almelo bundelen hun krachten: Almelo FC gaat verder als Heracles Almelo Futsal. Onder de vlag van Heracles Almelo wil de zaalvoetbalvereniging haar sportieve en maatschappelijke ambities kracht bijzetten. 

Sport in ontwikkeling

“Zaalvoetbal is een sport in ontwikkeling”, verklaart Heracles Almelo algemeen directeur Rob Toussaint de keuze van de club om futsal te omarmen. “De populariteit neemt sterk toe, zo bewijzen ook de groeiende ledenaantallen van Heracles Almelo Futsal. Mooi is ook dat bijna alle leden bij ons op de tribune staan.” Heracles Almelo Futsal gaat gebruikmaken van het logo van Heracles Almelo. Alle teams gaan spelen in het shirt van de club. De vereniging behoudt wel een zelfstandig bestuur. Toussaint: “Heracles Almelo Futsal is een mooie aanvulling op ons eerste elftal, de Academie en Heracles eSports. In nagenoeg alle takken van het voetbal zijn we nu actief.”

Ambities waarmaken

Marco Mahangoe, voorzitter van de zaalvoetbalvereniging, is trots op de samenwerking met Heracles Almelo. “Het voelt als een enorme bekroning op ons werk. Negen jaar geleden is Almelo FC begonnen in de eerste klasse, nu spelen we in de topklasse. De Eredivisie is ons doel. Onze bredere sportieve ambitie is om zaalvoetbal in Almelo naar een hoger niveau te brengen. We zijn ervan overtuigd dat we dat dankzij onze vrijwilligers en sponsoren en met Heracles Almelo kunnen waarmaken. De lijnen zijn kort, bijna al onze leden zijn supporter van Heracles Almelo en onze thuiswedstrijden spelen we in de IISPA, gelegen aan hetzelfde plein als Erve Asito. Het voelt als een logische stap om samen verder te gaan.”

Sociaal maatschappelijk

Toussaint: “Net als onze club is Heracles Almelo Futsal stevig verankerd in de samenleving. De vereniging zet zich in voor het maatschappelijke en sociale leven in Almelo en omstreken. Samen willen we nieuwe initiatieven oppakken. Dat aspect gaat een belangrijke rol spelen binnen onze samenwerking.” 

Marco Mahangoe (voorzitter Heracles Almelo Futsal) en Rob Toussaint (algemeen directeur Heracles Almelo) zijn blij met de samenwerking.

KNVB: “Mooie stap”

Voetbalbond KNVB is blij dat Heracles Almelo het zaalvoetbal omarmt. Maarten Vruggink, KNVB Verenigingsadviseur: “Vanuit de KNVB zien we deze ontwikkeling positief tegemoet. Sinds de oprichting heeft Almelo FC organisatorisch en sportief een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. Ik zie de samenwerking met Heracles Almelo als een volgende stap in dat proces. Ik verwacht dat Heracles Almelo Futsal hiermee een regionale uitstraling krijgt en dat het gaat bijdragen aan de ambities van de vereniging en aan de ontwikkeling van het zaalvoetbal in de regio.”

Op 12 december 2012 werd Almelo FC opgericht. Het kwam voort uit de behoefte die ontstond voor een vereniging die zich volledig met zaalvoetbal bezighoudt. Bijna negen jaar later telt de vereniging 225 leden, verdeeld over achttien competitie- en vijf recreanten-teams.