Vrijdagavond werd hij gepresenteerd, zondagochtend stond hij op het veld voor de eerste training van het seizoen: Ruben Roosken. De linksachter praat met Casper Raymakers over de totstandkoming van zijn transfer en vertelt wat de supporters van hem kunnen verwachten.

Twee weken geleden stapte de kersverse linksback van Heracles Almelo in het vliegtuig naar Ibiza om daar twaalf dagen te genieten van zijn vakantie. Daar kwam ook zijn transfer tot stand. “Terwijl ik op Ibiza was liepen de onderhandelingen met Heracles Almelo. Daar kwamen we samen goed uit, dus ja, ik heb een goede vakantie gehad.”

Op de vraag waarom Roosken voor deze club heeft gekozen antwoordde hij: “Ik kreeg drie weken geleden het belletje van Heracles Almelo, eigenlijk uit het niets. De club was enthousiast en de week daarna had ik een gesprek met de directie en de trainer. Ik kreeg een hele duidelijke Powerpoint-presentatie en daar was ik van onder de indruk. Ik kan me erg vinden in hoe de trainer naar voetbal kijkt. Ik pas als speler in een team dat fysiek sterk is en met aanvallende backs speelt.”

Roosken was stellig in zijn keuze: “Ik had ook zomaar nog een jaar bij TOP Oss kunnen blijven. Ik weet hoeveel stappen ik daar in één seizoen heb kunnen maken. Er was meer interesse, maar dan zou ik verhuurd worden. Dan past dit beter bij mij.”

Roosken omschrijft zichzelf als een teamspeler: “Ik ben bereid om vieze meters te lopen voor teamgenoten. Ik heb kracht en snelheid en ze zeggen over mij dat ik de longen van een paard heb, haha. Maar natuurlijk wil ik me nog verder ontwikkelen en zo snel mogelijk een basisplaats veroveren.”

DE EERSTE TRAINING VAN ROOSKEN