Eindelijk, het seizoen is weer begonnen. Zondagochtend stapte de selectie onder leiding van Frank Wormuth op het veld voor de eerste training. Na afloop van de trainingssessie vertelde trainer Frank Wormuth over zijn vakantie, de status van de ploeg en het toewerken naar wedstrijden met publiek.

Heracles TV-presentator Casper Raymakers vroeg Wormuth of hij blij was terug te zijn. Wormuth: “Ja, auf jeden Fall. Vanwege corona ben ik voorzichtig geweest en ben ik zo’n tweeĆ«neenhalve week thuis in Scharzwald geweest. De rest van de tijd ben ik op de club geweest om samen met Tim Gilissen de selectie verder vorm te geven.”

Heracles Almelo start vandaag de voorbereiding relatief vroeg ten opzichte van andere clubs. Wormuth: “De jongens hebben zo’n vijf weken vakantie gehad en hebben natuurlijk een individueel schema meegehad. Maar het is beter om samen op Erve Asito te trainen. De eerste twee weken zullen minder intensief zijn en wordt er niet elke dag getraind. Dat schema wordt stapsgewijs verder opgebouwd.”

Ten opzichte van de afgelopen twee seizoenen start Frank Wormuth nu met een grotere groep jongens die zijn filosofie kennen. Het startpunt ligt volgens de trainer dan ook iets beter. “Natuurlijk is dat beter. Ik merk dat al in een kleine basisoefening waar we wat verdedigende afspraken en technieken oefenen. De jongens die met mij gewerkt hebben, hebben daar geen problemen meer in. Dat helpt om snel aan details te kunnen werken.”

Over de nieuwe aanvallende aanwinsten zei hij het volgende: “Bilal Basacikoglu & Nikolai Laursen zijn echte wingers die het in zich hebben om ook doelpunten te maken. Daar hebben we het afgelopen jaar wat problemen gehad en we hopen dat we die uitdaging, met deze aanvullingen en de jongens die al bij ons waren, zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.”

Tenslotte kijkt hij uit naar volle stadions: “Ik denk dat met het publiek erachter mijn spelers niet 100%, maar 105% kunnen brengen. Ook dat hebben we nodig om te presteren.”

DE EERSTE TRAINING VAN WORMUTH