Ruben Roosken (21) heeft een driejarig contract getekend bij Heracles Almelo. De jonge en talentvolle linksachter zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder de verbintenis, waarin een optie is opgenomen voor nog een seizoen. De geboren Emmenaar komt over van TOP Oss.

Roosken: “Het is mooi dat ik mezelf Heraclied mag noemen. De stap naar deze club komt na een jaar hard werken bij TOP Oss. Dat is beloond, nu wil ik hier verdere stappen maken.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “We waren op zoek naar een jonge linksback die bij ons kan doorgroeien. Die hebben we in Ruben gevonden. Hij is een type speler dat past bij het spel dat we willen spelen met aanvallende backs.”

Roosken maakte een jaar geleden de overstap van FC Emmen naar TOP Oss. Bij de Brabantse club groeide hij uit tot een vaste waarde. Hij kwam afgelopen seizoen in dertig officiële wedstrijden in actie.

Ruben Roosken (21) heeft een driejarig contract getekend bij Heracles Almelo.