Nikolai Laursen tekent bij Heracles Almelo een contract voor drie seizoenen met daarin een optie voor nog een seizoen. De 23-jarige Deen komt over van FC Emmen. Vleugelaanvaller Laursen was het afgelopen EK onder 21 nog actief voor Denemarken onder 21 dat in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Europees kampioen Duitsland onder 21.

Nikolai Laursen is blij dat hij bij Heracles Almelo zijn loopbaan kan vervolgen in de Eredivisie: “Heracles Almelo is een stabiele Eredivisieclub waar ik verder kan groeien. Ik heb al een paar keer in dit stadion (Erve Asito, red.) mogen spelen. Heracles Almelo is een club met goede faciliteiten en een mooie visie over voetbal. Ik wil hier zoveel mogelijk spelen en uitgroeien tot een vaste basiswaarde.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Wij zijn zeer tevreden met de komst van Nikolai. Het biedt ons weer een extra optie voorin. Bovendien geloven wij dat er nog rek in zijn kwaliteiten zit. Wij gaan er samen alles aan doen om het maximale eruit te halen.”

Nikolai Laursen maakt de overstap van FC Emmen naar Heracles Almelo

Laursen speelde in zijn thuisland Denemarken in de jeugd voor Bröndby IF en debuteerde daar in het eerste elftal in 2015. Dat leverde hem een transfer op naar PSV. Bij Jong PSV noteerde Laursen 11 doelpunten en 5 assists in 50 wedstrijden over drie seizoenen Keuken Kampioen Divisie. Na een verhuurperiode bij opnieuw Bröndby IF vertrok Laursen in 2019 naar FC Emmen waar hij de afgelopen twee seizoenen speelde.

Nikolai Laursen zette dinsdagmiddag zijn handtekening onder een driejarig contract met daarin een optie voor nog een seizoen.