Vandaag, 7 juni 1989, is het precies 32 jaar geleden dat zich een drama voltrok. Een DC8 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij SLM stortte neer bij luchthaven Zanderij, in de buurt van Paramaribo. Het vliegtuig vervoerde 187 passagiers, waaronder spelers en partners van het Kleurrijk Elftal. Slechts elf passagiers overleefden de ramp. Het Kleurrijk Elftal bestond uit een ploeg van Surinaams-Nederlandse voetbalprofs.

Onder de 176 personen die om het leven kwamen waren Rudy Degenaar en zijn vrouw Hedwig Wolthuis. Rudy Degenaar, geboren op 21 augustus 1963, speelde tot dan toe vijf seizoenen voor SC Heracles ’74 totdat er abrupt een einde kwam aan zijn nog jonge leven. Rudy Degenaar en zijn vrouw Hedwig Wolthuis werden allebei slechts 25 jaar.

Marcel Degenaar: “Ik weet niet of het slijt, het heeft zo’n impact op je leven en is zó bepalend voor wie je werd. Dat geldt voor de dood van mijn broer Rudy, maar ook voor Hedwig. Ze waren allebei heel belangrijk in ons gezin. Het verandert je wel als mens, het maakt je bewuster van het leven en om het maximale uit jezelf te halen. Het kan zomaar voorbij zijn.”

Namens Heracles Almelo wensen wij de overlevenden en alle nabestaanden van de vliegtuigramp bij luchthaven Zanderij veel sterkte deze dagen.