Jong Oranje, met Mats Knoester en Peter Reekers in de gelederen, is er niet in geslaagd om de finale van het Europees Kampioenschap onder 21 jaar te halen. Duitsland toonde zich in Székesfehérvár slagvaardiger. Mats Knoester kwam niet in actie.

Duitsland sloeg al na 29 seconden toe toen Florian Wirtz van dichtbij kon intikken. Wirtz trof in de achtste minuut opnieuw het doel met een schuiver in de verre hoek. Mergim Berisha was na twintig minuten dichtbij de beslissing maar zijn vrije trap belandde buiten het bereik van Justin Bijlow op de paal.

Oranje kreeg in de 22ste minuut een goede mogelijkheid via Justin Kluivert maar kon daarna lange tijd weinig afdwingen. De Duitsers zorgden wel voor gevaar. Mergim Berisha raakte na ruim een uur spelen nog twee keer de paal. Eerst met een schot en daarna met een kopbal.

Nederland kwam halverwege de tweede helft nog terug dankzij een inzet van Perr Schuurs. Myron Boadu leek in de 85ste minuut de 2-2 te scoren maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Duitsland neemt het in de finale op tegen Portugal.