Jong Oranje, met Mats Knoester en Peter Reekers in de gelederen, heeft op het Europees Kampioenschap onder 21 jaar voor een daverende verrassing gezorgd door de Franse leeftijdsgenoten uit het toernooi te knikkeren. De titelfavoriet werd in Boedapest met 2-1 verslagen. Mats Knoester kwam in dit duel niet in actie.

Nederland begon goed en kreeg via Calvin Stengs twee mogelijkheden. Frankrijk kwam na 23 minuten op voorsprong dankzij een kopbal van Dayot Upamecano. Oranje kreeg vlak voor de rust nog een kans via Justin Kluivert maar kwam in de vijfde minuut van de tweede helft langszij dankzij Myron Boadu.

Frankrijk werd daarna sterker en had halverwege de tweede helt pech dat een inzet van Jonathan Ikone op de paal belandde. Oranje sloeg in de derde minuut van de blessuretijd toe dankzij een vlijmscherpe counter. De inzet van Myron Boadu verdween tegendraads in het doel.

Oranje speelt donderdag tegen de winnaar van Denemarken – Duitsland.