Mats Knoester behoort alsnog tot de EK-selectie van Jong Oranje. De verdediger van Heracles Almelo zat al bij de voorselectie, maar maakte in eerste instantie geen deel uit van de groep die definitief afreist naar Budapest. Door een blessuregeval binnen de selectie is Knoester alsnog opgeroepen.

Maandag 31 mei speelt Jong Oranje in Budapest de kwartfinale van het EK. Jong Frankrijk is de tegenstander, de aftrap is om 18.00 uur.

Bij winst speelt Jong Oranje op 3 juni de halve finale tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Denemarken en Duitsland. De aftrap van dat duel in Aréna Sóstó in Székesfehérvár is om 21.00 uur. De finale van het toernooi is op 6 juni om 21.00 uur in stadion Stožice in de Sloveense hoofdstad Ljubljana.

Jong Oranje plaatste zich in maart voor de knock-outfase van het EK. De ploeg eindigde bovenaan in een poule met Roemenië, Duitsland en Hongarije.