Een nieuw gezicht in de technische staf van Heracles Almelo: Roderick van der Ham (30) wordt met ingang van het nieuwe seizoen videoanalist bij de club. Hij heeft een contract getekend voor drie seizoenen. Van der Ham komt over van RKC Waalwijk en werkte eerder voor NAC Breda en Oranje onder 19.

“Voor mij is dit een nieuwe uitdaging bij een mooie stabiele club”, zegt Van der Ham. “Ik kan me vinden in de visie en ambitie van de club met betrekking tot het opleiden van spelers en de speelwijze die wordt gehanteerd. Ik kijk uit naar de start van het nieuwe seizoen, hopelijk met publiek op Erve Asito.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Roderick is een specialist in zijn vakgebied, kent het voetbal in de Eredivisie vanuit zijn werk de laatste jaren al goed en is een harde werker. Hij past daarom goed bij onze cultuur.”

Van der Ham volgt Michaël van Doren op, die Heracles Almelo na vijf seizoenen verlaat. Hij wordt hoofdtrainer van tweedeklasser RKSV Venhorst en gaat werkzaamheden verrichten binnen de jeugdopleiding van N.E.C.