Ivo Rossen is de nieuwe assistent-trainer van Heracles Almelo. De 39-jarige Rossen komt over van FC Eindhoven, waar hij in dezelfde functie actief was binnen de staf. Hij heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Rossen speelde als profvoetballer voor FC Dordrecht, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, St. Truiden, FC Den Bosch en FC Eindhoven. Bij de Eindhovenaren sloot hij zijn voetbalcarrière in 2017 af. Hij ging vervolgens als jeugdtrainer aan de slag bij de jeugdacademie van FC Eindhoven. In 2019 stroomde hij door naar de staf van het eerste elftal van die club.

Met zijn overgang naar Heracles Almelo gaat Rossen voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. “Deze kans kwam voorbij en wil ik met beide handen aangrijpen. Ik heb goede gesprekken gehad met de club en weet dat ik in een warme omgeving terechtkom. Ik kijk uit naar de samenwerking met de staf en spelers en heb zin in dit nieuwe avontuur.”

Technisch directeur Tim Gilissen ziet in Rossen een ambitieuze en leergierige trainer die dichtbij de huidige generatie staat. “Hij heeft het vermogen om onze spelers te helpen in hun ontwikkeling en een relatie met hen op te bouwen. Dat vinden wij belangrijk in de rol van een assistent-trainer. We zochten iemand die daartoe in staat is en met de komst van Ivo zijn we daarin geslaagd.”