Jeff Hardeveld speelde zondagmiddag in Alkmaar zijn laatste minuten in het shirt van Heracles Almelo. Want vier jaar na zijn komst scheiden deze zomer de wegen tussen de verdediger en de club. “Ik besef nog niet echt dat dit de laatste keer was.”

Dankzij een invalbeurt negen minuten voor tijd kon Hardeveld vanaf het veld een punt zetten achter zijn periode bij Heracles Almelo. “Het is toch leuker om op het veld te eindigen in plaats van dat de nachtkaars langzaam uit gaat. Maar eigenlijk voelt het gek. Het gaat allemaal zo snel nu. Zeker de afgelopen dagen gingen we van wedstrijd naar wedstrijd. Daardoor besef ik nu nog niet echt dat dit de laatste keer was. Dat is het gevoel dat nu overheerst.”

Jeff Hardeveld na afloop van AZ – Heracles Almelo

Een dag na zijn laatste minuten voor Heracles Almelo wacht alleen nog een laatste training. Nog één keer staat Hardeveld met zijn teamgenoten op het veld. Al voelt dat voor hem vlak voor die training nog niet zo. Het is alsof hij gewoon het veld op stapt voor een reguliere training. “Het dringt nog niet echt door dat dit de laatste is. Het is net alsof ik ook straks weer gewoon binnen kom wandelen, net als alle andere jaren. Het moet nog even landen dat dat niet zo is.”

De afgelopen jaren kenden volgens Hardeveld ups en downs. “Ik kijk met een goed gevoel naar de club Heracles Almelo, want ik heb me hier echt thuis gevoeld. Dat is het belangrijkste bij deze club, de binding die je hebt met iedereen. Die had ik, van mensen op kantoor tot aan het team. Sportief gezien is het niet helemaal geworden wat ik ervan had gehoopt. Maar al met al ben ik gegroeid, ook als mens buiten het voetbal. Ik heb veel kunnen investeren in mindset en persoonlijke ontwikkeling. Dat is ook heel waardevol en neem je mee naar de toekomst.”

“Het liefst had ik in een vol stadion afscheid genomen”, sluit Hardeveld af. “Misschien dat het ontbreken van supporters op de tribune ook wel bijdraagt aan dat dit afscheid anders voelt. Via deze weg wil de supporters bedanken voor de jaren hier.”