Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) de laatste competitiewedstrijd van het seizoen uit bij AZ. Trainer Frank Wormuth kan in Alkmaar niet beschikken over Robin Pröpper, de aanvoerder is naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart geschorst. Achter de inzetbaarheid van Rai Vloet staat nog een vraagteken, de topscorer viel gisteren uit met een spierblessure. “Het zal vandaag en morgen moeten blijken of Rai voldoende hersteld is om te kunnen spelen”, aldus Wormuth. “Na het gelijke spel van gisteren hebben we in de laatste speelronde nog steeds kans om de play-offs te halen. Daarbij zijn we natuurlijk afhankelijk van het resultaat bij sc Heerenveen – Sparta Rotterdam, maar we moeten in elk geval onze eigen opgave goed invullen. En dat is resultaat halen in Alkmaar. Natuurlijk weet ik dat AZ-uit niet onze favoriete wedstrijd is geweest in de afgelopen seizoenen, maar iedere wedstrijd staat op zich. En in de laatste speelronde zie je altijd verrassende uitslagen, laat Heracles Almelo maar de verrassing zijn.”

AZ – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.