Op 12 december 2007 maakte Tim Breukers zijn debuut tegen Feyenoord. Donderdag, veertien jaar later, speelde hij tegen diezelfde club zijn laatste thuiswedstrijd voor Heracles Almelo. De rechtsback kan dat zelf nog niet geloven, zo vertelde hij vlak na de wedstrijd.

Breukers: “Het besef is er nog niet. Voor mijn gevoel is het nog lang niet klaar. Het seizoen zou natuurlijk ook nog met een aantal wedstrijden verlengd kunnen worden. We zijn uitgelopen op sc Heerenveen en het is bijna onmogelijk voor Fortuna Sittard om nog over ons heen te gaan. Het gaat nu tussen Sparta en Heracles Almelo. Het zou mooi zijn als ik mijn laatste seizoen af kan sluiten met de play-offs.”

Na de wedstrijd denkt Breukers terug aan een whatsappje dat hij een aantal weken geleden in de groepsapp met alle spelers stuurde. “Ik vertelde de groep toen dat ik er na dit seizoen mee zou stoppen”, vertelt de speler met de meeste Eredivisiewedstrijden voor Heracles Almelo. “Toen wenste iedereen mij veel succes en nam iedereen al afscheid van me. Zo voelt het nu ook een beetje. Het seizoen is nog niet eens afgelopen en iedereen neemt al afscheid. Het was heel mooi dat mijn vriendin en kinderen na de wedstrijd op het veld mochten komen. Mijn ouders en schoonouders zaten op de tribune, maar helaas zaten er niet meer mensen. Een laatste thuiswedstrijd zonder supporters is natuurlijk geen goed afscheid. Ik heb al met Rob Toussaint afgesproken dat ik volgend seizoen sowieso terug kom om in een vol stadion afscheid te nemen.”

Laatste ritje

Toen de verdediger donderdag naar het stadion reed, vielen hem dingen op die hem nooit eerder opvielen. Breukers: “Het is misschien de laatste keer dat ik naar een thuiswedstrijd heb gereden. Dan lijkt de rit net wat langer te duren. Je ziet de afslag die je moet hebben, de bedrijven waar je langs rijdt. Normaal ben ik niet snel emotioneel, maar deze dag doet wel wat met me. Ik heb niet met de trainer gesproken over eventuele speeltijd. Het resultaat is natuurlijk het belangrijkste, maar het is mooi dar de trainer je zoiets gunt.”

Focus op AZ

De laatste keer dat Heracles Almelo won in Alkmaar, was toen het AZ in 2012 na verlenging met 4-2 versloeg in de halve finale van de beker. “Het zou mooi zijn om die negatieve reeks te doorbreken en te winnen van AZ. Zij spelen nergens meer voor, dus hopelijk werkt dat in ons voordeel. Op de laatste speeldag zie je altijd vreemde uitslagen, omdat sommige ploegen niks meer kunnen winnen. We gaan ons vol focussen op die wedstrijd van zondag.”

Foto’s: teamgenoten huldigen Tim Breukers