Mats Knoester maakt deel uit van de voorselectie van Jong Oranje. Die ploeg begint eind deze maand de strijd in de knock-outfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië.

Op 31 mei speelt Jong Oranje in Budapest de kwartfinale van het EK tegen Jong Frankrijk. De aftrap van dat duel is om 18.00 uur. Bij winst speelt het team, waar Peter Reekers assistent-trainer is, op 3 juni de halve finale. De winnaar van de kwartfinale tussen Denemarken en Duitsland is daar dan de tegenstander. De halve finale wordt op woensdag 3 juni om 21.00 uur gespeeld in Aréna Sóstó in Székesfehérvár. De finale, met Spanje, Kroatië, Portugal of Italië als mogelijke tegenstander, is op 6 juni om 21.00 uur. Stadion Stožice in de Sloveense hoofdstad Ljubljana is daarvan het strijdtoneel.

Jong Oranje plaatste zich in maart voor de knock-outfase van het EK. Het team eindigde als groepshoofd in een poule met Roemenië, Duitsland en Hongarije.