Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 16.30 uur) uit tegen FC Twente. Trainer Frank Wormuth kan in de derby beschikken over een vrijwel fitte selectie.

“Ik kijk er naar uit”, aldus trainer Frank Wormuth. “De derby brengt toch altijd wat extra’s, dat was ook tijdens het onderlinge duel in Almelo het geval. Maar als ik aan de editie van vorig seizoen in Enschede denk dan krijg ik nog steeds kippenvel. De overwinning, de beleving van onze supporters, dat was fantastisch. Het zou mooi zijn als we morgen weer een overwinning kunnen behalen, deze derby is van groot belang voor de ranglijst en voor de fans. Daar zijn de spelers ook goed van doordrongen. We staan na de winst van vorige week nog steeds achtste en we gaan natuurlijk vol voor de play-offs. Daarnaast zijn de spelers deze week bij de supporters langs geweest en daarbij hebben ze gemerkt hoe belangrijk de wedstrijd voor de fans is.”

FC Twente – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout.