Heracles Almelo heeft de optie in het contract van Janis Blaswich gelicht. De dertigjarige doelman staat nu tot de zomer van 2022 onder contract bij de club. 

Blaswich gaat daarmee voor zijn vierde seizoen in dienst van Heracles Almelo. “Daar heb ik zin in”, vertelt hij. “Ik kijk ernaar uit om samen met de staf en het team nog een jaar door te gaan. Ik wil verdere stappen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling en ook met het team voor het maximaal haalbare gaan. We hebben de kans dit seizoen optimaal af te sluiten. We staan op een play-off-plaats, we kunnen onszelf belonen met Europees voetbal voor volgend seizoen. Dat moet het grote doel zijn.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Janis heeft laten zien een uitstekende doelman te zijn, die past bij de ambities die we nastreven. Daarnaast is hij een geweldige persoonlijkheid en een voorbeeld voor zijn medespelers op en naast het veld. We kijken dan ook uit naar de verdere samenwerking.”

Blaswich kwam in de zomer van 2018 over van Borussia Mönchengladbach. Sindsdien verdedigde hij in 85 officiële wedstrijden het doel van Heracles Almelo.