Tim Breukers stopt na dit seizoen met voetballen. Daarmee komt na veertien jaar een einde aan de carrière van de 33-jarige verdediger. Breukers speelde van 2007 tot 2012 en sinds 2015 voor Heracles Almelo. Niemand speelde meer Eredivisieduels voor de club dan hij: 272.

Breukers heeft lang en veel nagedacht over het besluit. “Die keuze was niet eenvoudig. Maar na meerdere gesprekken en slapeloze nachten heb ik in overleg met de clubleiding toch besloten te stoppen. Daarbij heb ik alles tegen elkaar afgewogen, ook de fysieke ongemakken die vaker opspelen. Ik had nog een jaar door kunnen gaan, maar daar stond ik niet voor de volle honderd procent achter. Dan kan ik het tegenover de club en supporters niet maken om toch door te gaan, zo zit ik niet in elkaar. Daarom heb ik dit besluit genomen, hoe moeilijk dat ook was.”

“Ik heb bij deze club een prachtige tijd gehad”, vertelt Breukers. “En met trots kan ik straks terugkijken op een mooie carrière. Maar voordat het einde definitief daar is, wil ik met de ploeg het seizoen goed afsluiten.”

Moedige stap die wij natuurlijk respecteren

“We hebben de afgelopen periode meerdere keren met elkaar om tafel gezeten”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen over de gesprekken met Breukers. “Daarin kwam steeds nadrukkelijker naar voren dat Tim begon te denken aan een leven na het voetbal. Dat is een moedige stap die wij natuurlijk respecteren.”

Gilissen: “Tim is met zijn persoonlijkheid en winnaarsmentaliteit een belangrijke schakel geweest voor het team in zijn jaren bij Heracles Almelo. Hij heeft enorm veel betekend voor de club. We willen hem daarom ook ondersteunen in het starten van een maatschappelijke carrière. Zoals eerder uitgesproken staat die deur voor hem open. Niet alleen vanwege zijn staat van dienst, maar ook en vooral vanwege zijn karakter en instelling. Na de zomer gaat Tim hier binnen onze organisatie actief mee aan de slag.”

Breukers maakte in 2007 de overstap van Quick ’20 naar Heracles Almelo. Zijn debuut voor de club maakte hij op 2 december 2007 in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. In 2012 vertrok Tim Breukers naar FC Twente, waarna hij in 2015 terugkeerde in Almelo. In totaal speelde Breukers 304 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo. Vier keer was hij trefzeker.