Toen spits Sinan Bakis zijn zevende en achtste goal van het seizoen scoorde, dacht hij al aan het kippenvelmoment van een eventueel derde doelpunt. Toen hij in de 83e minuut de kans kreeg om vanaf de penaltystip zijn hattrick compleet te maken, was het zaak om kalm te blijven. Bakis: “We hebben veel op penalty’s geoefend op de trainingen. Ik probeer vooral erg rustig te blijven. Mijn routine is om even diep adem te halen voordat ik een aanloop neem. Tijdens mijn aanloop hou ik de keeper in de gaten en dat mocht vanavond resulteren in mijn negende goal van dit seizoen. Het was een geweldige wedstrijd.”

Bakis liet vanavond zien dat hij een neusje voor de goal heeft. “Alle lof gaat naar mijn teamgenoten bij mijn eerste twee doelpunten”, vertelt Bakis. “Bij de eerste goal gaf Robin Pröpper een geweldige steekpass. Ik zette mijn tegenstander opzij door mijn lichaam goed te gebruiken. Net als bij de penalty bleef ik hier ook goed rustig en schoot ik de bal hard in de linkerhoek.”

Bakis: “Voor mijn tweede goal moet ik een groot compliment geven aan Noah Fadiga. Hij kapte twee spelers uit en ik hoefde hem alleen nog maar binnen te werken. Als een echte nummer negen stelde ik me centraal op voor de goal. Ik kreeg de bal vanaf rechts en schoot hem snel in de linkerhoek. Zo was de keeper kansloos.”

Langzaam op stoom

Hij kende een stroeve start, maar met negen doelpunten dit seizoen, is Bakis nu toch echt los. Bakis is al met al gematigd tevreden over hoe zijn eerste seizoen tot nu toe verloopt in Almelo. “Voor ons als team is het een goed seizoen”, aldus de Turkse spits. “We staan nu op de achtste plaats en dat is een erg goede prestatie. Zelf had ik even nodig om op gang te komen. Na de wedstrijd tegen FC Emmen begon iemand over de theorie van de ketchupfles. Als je me nu zou vragen hoe ik mezelf zie dit seizoen, zou ik mezelf meer omschrijven als een diesel. Ik had even nodig om te wennen, maar nu heb ik veel vertrouwen en blijf ik vaak erg rustig voor de goal.”

Focus op FC Twente

Als de spits mocht kiezen tussen drie goals tegen VVV-Venlo, of de winnende tegen FC Twente, zou hij zonder twijfel kiezen voor het beslissende doelpunt in de derbywedstrijd. “Vanavond ga ik nog even nagenieten, maar na het weekend gaat de focus weer op de volgende wedstrijd. We staan nu op een goede plek op de ranglijst, maar tegen FC Twente moeten we die plek verdedigen. Ik kijk uit naar de derby en hoop er volgende week weer eentje in te prikken.”