Gezond bewegen, gezonde voeding en een gezond zelfbeeld. Daarmee ga je aan de slag bij ‘Gezond in je Wijk’. Het project vormt een combinatie tussen persoonlijke ontwikkeling en gezondheidsbevordering met een boost voor je zelfvertrouwen. Na meerdere succesvolle edities gaat op 27 mei een nieuwe van start. Een editie speciaal voor vrouwen.

Gezond in je Wijk is een initiatief voor mensen die interesse hebben in thema’s als persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen, positief leven, gezonde keuzes maken, opleiding en (vrijwilligers-)werk. Binnen het dertien weken durende programma is bewegen een vast onderdeel.

Het samen sporten speelt een belangrijke rol in het groepsproces, positieve ervaringen en activering. Gezonde voeding komt aan de orde door theoretische onderdelen die aansluiten bij de doelgroep en het samen koken van een gezonde maaltijd. Bij het gezonde zelfbeeld is aandacht voor de persoonlijke ontwikkelingen, weerbaarheid, zelfvertrouwen, ‘wie ben ik en wat wil ik?’ en de houding van de deelnemer. Hoe kom ik over en hoe wil ik overkomen?

Meld je aan

De wekelijkse bijeenkomsten van Gezond in je Wijk gaan van start op donderdag 27 mei, van 9.00 tot 11.30 uur. Een keer kijken of het wat voor je is? Kom rustig langs bij de proefochtend op donderdag 20 mei vanaf 9.00 uur bij Oranje Nassau.

Deelname is gratis. Natuurlijk wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Voor vragen en aanmelden kan je mailen naar gezondinjewijk@avedan.nl of bellen met 06-14528192.

Aanvoerder Robin Pröpper roept op om je aan te melden voor Gezond in je Wijk:

Het project Gezond in je Wijk wordt gefinancierd door Taal Werkt! van de Provincie Overijssel en is een samenwerking tussen ROC van Twente, Bibliotheek Almelo, Sportbedrijf Almelo, Heracles Almelo en Avedan Taalpunt Almelo.