Het Ideaal staat voor puur genieten van het beste wat de natuur ons te bieden heeft. Willem Bokhove, eigenaar van Het Ideaal: “In onze horecagelegenheden proberen we met eigen, dagverse ingrediënten mensen de pure beleving van vroeger mee te geven. Daarin staan eerlijkheid en duurzaamheid voorop.

“Inmiddels zijn we al aardig op weg om zo zelfvoorzienend mogelijk te worden. Tachtig procent van de ingrediënten die we gebruiken zijn al eigen. Het houden van onze eigen dieren, kweken van groenten en fruit, eigen bieren, wijnen en koffie en andere ingrediënten dragen hier aan bij. Deze worden vervolgens verwerkt in de meest bijzondere gerechten en high tea’s. Toch blijven we altijd streven naar meer eigen ingrediënten om het beste uit onze gerechten te kunnen halen.”

Van Grond tot Mond

Bokhove vervolgt: “De afgelopen maanden hebben we dan ook niet stilgezeten en hebben we de tijd genomen om onze visie ‘Van Grond tot Mond’ nog verder uit te breiden. Deze zomer zijn we begonnen met de bouw van onze eigen kaasmakerij. Inmiddels hebben we hier al onze eerste kazen geproduceerd. Daarnaast hebben we in de kaasmakerij ook ruimte om andere zuivelproducten te gaan maken, zoals kwark, yoghurt en boter. Het ijs dat we al bereidden zal ook naar deze plek verplaatsen.”

De zuivelproducten van Het Ideaal worden allemaal gemaakt met melk van Jerseykoeien. Bokhove: “Het bijzondere aan deze melk is dat veel mensen met een lactose-intolerantie dit wel kunnen verdragen. Wat betekent dat meer mensen kunnen genieten van al onze producten.”

Dit zal niet alleen bij Het Ideaal zijn. “We willen ze ook los verkopen aan onze gasten, zodat men thuis er ook van kan genieten. Al blijft de voornaamste reden natuurlijk om de beleving van al onze ingrediënten mee te geven in onze restaurants Het Seminar en De Kapel (beide in Zenderen) en theehuizen De Karmeliet (Zenderen) en De Heerlijke Huiskamer (Bentelo)”, vertelt Bokhove.

Klaar om open te gaan

“Ook daar heeft de tijd niet stilgestaan. Bij De Kapel hebben we een groot dakterras gebouwd. Deze zomer kan er dus ook buiten genoten worden van onze sharing gerechten, terwijl je uitkijkt over de mooie omgeving. De Karmeliet heeft tevens een complete metamorfose gehad verleden jaar. Het heeft een nieuwe, moderne en warme uitstraling gekregen. Met al deze nieuwe ontwikkelingen bij de bedrijven zijn we weer klaar om open te gaan!”

New call-to-action