Bob Mols is sinds 1 februari algemeen directeur en statutair bestuurder bij Asito. Het sponsorschap van Heracles Almelo ziet hij als een extra cadeautje voor zichzelf. “Ik vind voetbal een mooie sport en vind het fantastisch om gastheer te zijn bij thuiswedstrijden en daar klanten, andere relaties en collega’s te ontmoeten.” Zelf wil Mols zich niet zozeer een sportman noemen, maar ‘ik ben wel graag actief’.

Een relatief nieuwe hobby is golfen. “Het enige wat me daaraan spijt, is dat ik er zo laat mee begonnen ben. Ik vind het een fantastische sport. Het is heel technisch en het is een strijd met jezelf, omdat jij de enige verantwoordelijke bent om het tot een goed einde te brengen.”

Een penalty missen

“Sinds ik golf begrijp ik pas dat een professionele voetballer in een vol stadion een penalty kan missen. Op de driving range kan ik me misschien wel een topsporter voelen, maar als ik op de afslag sta met drie andere mensen die vol aandacht naar me kijken. Nou… dan breekt bij mij ook wel het zweet uit en ga ik wel eens de mist in moet ik zeggen.”

Zijn Asito-team

Van mentale druk is in zijn nieuwe baan nog geen sprake. Vol energie gaat hij als ‘coach van het Asito-team’ aan de slag. “Om een goede prestatie neer te zetten, moet je beginnen met het vaststellen van een duidelijke doelstelling. Dat hebben we gedaan. In 2023 willen we het meest klantgerichte en vakkundige schoonmaakbedrijf van Nederland zijn.”

Talenten optimaal benutten

De volgende stap is vast te leggen hoe je daar komt. “Speel je het spel bijvoorbeeld aanvallend of juist verdedigend. Zeker is dat de wendbaarheid verbeterd moet worden. En het is belangrijk dat we allemaal achter de doelstelling staan en er met plezier naartoe werken. De schoonmaakcollega’s, de mensen op kantoor, het managementteam en ieder ander die zich om het Asito-team heen beweegt. Als we allemaal in onze kracht staan en ons talent optimaal benutten, kunnen we prachtige resultaten behalen.” Over de toekomst van Asito is Mols positief: “Wij zorgen voor een betere leefomgeving. En juist het afgelopen jaar heeft ons laten zien hoe belangrijk dat dat is. Niemand die nu nog twijfelt aan het nut van schoonmaken.”

De band met Heracles Almelo

Wat ook een zekerheid is volgens de nieuwe Asito-directeur, is dat de band met Heracles Almelo blijft. “Ik snap dat corona voor Heracles Almelo best even stress met zich meebracht. Lege tribunes… wat doen de sponsoren? Bij Asito is er nooit twijfel geweest over het sponsorschap. Als echt familiebedrijf gaan we voor lange termijnrelaties en blijven we onze club steunen. Ook in lastige tijden zijn we er voor elkaar. Dat zit diep in onze cultuur. Maar ik kan niet wachten om straks weer fijn met z’n allen in een vol stadion te zitten!”

New call-to-action