Update donderdag 12.42 uur: Helaas heeft de overheid bepaald dat de pilot niet wordt verlengd. Dat betekent dat we geen publiek mogen toelaten bij Heracles Almelo – VVV-Venlo.

Afgelopen weekend kon in de Eredivisie met beperkt publiek worden gespeeld dankzij een landelijke pilot met toegangstests. Alleen personen die negatief op corona testten konden het stadion in. De KNVB hoopt dat deze pilot kan worden verlengd. Mocht dat gebeuren, dan is publiek welkom vanaf 1 mei. Om die reden is Heracles Almelo – VVV-Venlo al verplaatst naar zaterdag, 16.30 uur.

Of de wedstrijd daadwerkelijk met publiek gespeeld mag worden, wordt in de loop van de week bekend. We hopen als club natuurlijk supporters te mogen verwelkomen. Elke stap die bijdraagt aan het uiteindelijk kunnen spelen in volle stadions moeten we aangrijpen. Dat het wedstrijdbezoek bij de pilot niet optimaal is, beseffen we. Zo vinden we het vervelend dat je als supporter verplicht een coronatest moet ondergaan bij speciaal daarvoor geselecteerde locaties. Bovendien is het kortdag: organisatorisch moet er nog veel werk worden verzet. We moeten daarom nu al het bestellen van kaarten mogelijk maken, ondanks dat nog niet zeker is of de wedstrijd toegankelijk gaat zijn voor publiek. 

De belangrijkste punten op een rij:

 • Lees alle informatie op deze pagina goed door
 • Pas in de loop van de week wordt duidelijk of publiek daadwerkelijk welkom is
 • Het bestellen van kaarten is in twee fases en onder voorbehoud al mogelijk
 • Bezoekers moeten kunnen aantonen dat zij negatief getest zijn op corona bij speciaal geselecteerde locaties
 • Toegang verloopt in tijdvakken
 • De wedstrijd is definitief verplaatst naar zaterdag, ook als besloten wordt niet met publiek te spelen

Alles over het bestellen van kaarten

Vooropgesteld: het liefst zouden we al onze seizoenkaarthouders welkom heten, maar helaas is bij het doorgaan van deze pilot maar een veel kleiner aantal supporters toegestaan. Eerder dit seizoen hebben we al voor drie wedstrijden kaarten aangeboden: de thuisduels tegen ADO Den Haag, PSV en RKC Waalwijk. Die laatste wedstrijd moest uiteindelijk toch gespeeld worden zonder publiek. Daardoor zijn er seizoenkaarthouders die nog geen wedstrijd hebben kunnen bezoeken. Zij krijgen daarom het eerste recht om kaarten te bestellen voor Heracles Almelo – VVV-Venlo. Zij kunnen dat per direct en alleen online doen via de knop onderaan deze pagina. Vanaf woensdag 14.00 uur kunnen al onze andere seizoenkaarthouders kaarten bestellen, zowel online als in de FanServiceShop.

Aandachtspunten

 • Bestelde kaarten geven vanzelfsprekend alleen toegang indien publiek ook daadwerkelijk is toegestaan.
 • Kaarten zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. 
 • Vanwege de korte aanloop naar de wedstrijd en het daardoor beperkt kunnen instellen van de systemen, is de kans groot dat je geen kaart kan bestellen voor je eigen plek.
 • Alleen vakken op de eerste ring en in vak DD zijn beschikbaar.

Seizoenkaarthouders in de vakken MVA en MVB die dit seizoen nog geen wedstrijd hebben bezocht kunnen contact opnemen via ticketing@heracles.nl voor het bestellen van kaarten.

Testen voor toegang

Belangrijk: naast een wedstrijdkaart is een negatieve testuitslag verplicht. Hiervoor dien je binnen 40 uur voor aanvang van de wedstrijd een sneltest te doen via testenvoortoegang.nl. Helaas is er vanuit de overheid geen testlocatie aangewezen in Almelo. De drie dichtstbijzijnde testlocatie zijn in Enschede (Twente Airport), Deventer en Zwolle. Een afspraak maken bij testenvoortoegang.nl is pas mogelijk vanaf het moment dat zeker is dat publiek welkom is bij de wedstrijd.

Zorg dat je bij het afnemen van de test een geldig legitimatiebewijs en de bevestiging van je afspraak bij je hebt. Je ontvangt je testuitslag binnen een uur. Met de CoronaCheck-app maak je vervolgens van je negatieve testuitslag een geldig testbewijs voor toegang tot de wedstrijd. 

Aandachtspunten: 

 • Alleen met de combinatie van je testbewijs (de QR-code in de CoronaCheck-app), je identiteitsbewijs en je wedstrijdkaart heb je toegang
 • Alleen testuitslagen via testenvoortoegang.nl zijn geldig (een negatieve testuitslag van bijvoorbeeld de GGD of een zelftest is niet geldig)
 • Ook supporters die al zijn gevaccineerd moeten zich laten testen
 • Ondanks de testopzet blijven de basisregels van toepassing, denk aan het houden van 1,5 meter afstand. Ook het dragen van een mondkapje is verplicht (behalve wanneer je op de tribune zit)

Toegang verloopt in tijdvakken

Net als bij de eerdere wedstrijden dit seizoen waar publiek welkom was, werken we met tijdvakken. Deze wijzen we toe op het moment dat we zeker weten dat publiek welkom is. Het is niet mogelijk om op een later moment van tijdvak te wisselen. Houd daarom rekening met het eerste tijdvak met toegang vanaf 15.00 uur.

Tot slot

We doen er als club achter de schermen alles aan om onze seizoenkaarthouders de gelegenheid te bieden weer naar het stadion te kunnen. Hoewel er op dit moment nog veel vragen zijn, proberen we zo veel mogelijk duidelijkheid te scheppen waar dat kan. We houden je deze week via onze kanalen op de hoogte over de ontwikkelingen.

Op Koningsdag is Heracles Almelo niet telefonisch en per mail bereikbaar.