In de winterstop maakten ze allebei de overstap naar Heracles Almelo. Ze kregen van de club de tijd om te wennen aan hun nieuwe omgeving. Toch maakten ze onlangs al hun officiële debuut. Elias Sierra en Melih Ibrahimoglu vertellen over dat hoogtepunt, de aanloop ernaartoe en hun ‘plan’.

De negentienjarige Sierra stapte in januari over van KRC Genk naar Heracles Almelo. Hij wist dat zijn eerste halve seizoen er een zou worden om te wennen. “Om me rustig aan te passen en te wennen aan de omgeving”, vertelt hij. “Vanaf volgend seizoen begin ik te kijken naar het maken van minuten en speelgelegenheden. Daar ben ik nu al mooi aan begonnen, denk ik.” Hij doelt daarmee op zijn debuut voor Heracles Almelo, in de uitwedstrijd tegen PSV.

Elias Sierra komt binnen de lijnen bij zijn officiële debuut voor Heracles Almelo tegen PSV.

Dat hij in Eindhoven bij de selectie zat, had Sierra niet direct zien aankomen, vertelt hij. “Maar de trainingen gaan goed, ik voel me goed binnen de club en de omgeving. Om dan beloond te worden voor je harde werk, dat is altijd een mooi moment. Ik vond het redelijk goed gaan, ook al was het meteen tegen een moeilijke tegenstander: PSV.”

“Ik word veel gevraagd hoe het gaat, of teamgenoten of stafleden iets kunnen doen om me te helpen”, antwoordt Sierra op de vraag of zijn teamgenoten hem een beetje ondersteunen bij het vinden van zijn plek. Het is voor de jonge Belg tenslotte de eerste keer dat hij op zichzelf woont, ook nog eens in een nieuwe omgeving. “Maar daar ben ik denk ik als persoon al wel in gegroeid met meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.”

Debuut Ibrahimoglu tegen Willem II

Nog geen week nadat Elias Sierra zijn debuut maakte voor Heracles Almelo, was het de beurt aan Melih Ibrahimoglu. Ook hij kwam in de winterstop naar Almelo. “Het plan was dat ik de eerste maanden tot aan de zomer kan wennen aan de club, het spel, de omstandigheden”, vertelt De Oostenrijks-Turkse middenvelder die overkwam van SK Rapid Wien. “In Oostenrijk spelen ze anders dan hier. Daar ligt het tempo minder hoog bijvoorbeeld. Van mezelf weet ik dat ik punten heb waar ik aan moet werken, die ik moet verbeteren. Maar ik weet dat ik de juiste club heb gevonden om daar aan te werken en een betere speler te worden. De trainers helpen me daarbij.”

Zijn debuut tegen Willem II voelde goed. Ibrahimoglu: “Gelukkig wonnen we ook. Het was wat kort, maar je moet natuurlijk ergens beginnen. Ik hoop dat meer gaat volgen. Het liefst in de laatste wedstrijden van dit seizoen, maar dat is aan de trainer. Ik ben er in elk geval klaar voor.”

Melih Ibrahimoglu bij zijn debuut in het zwart-wit tegen Willem II.

Dat beide middenvelders tegelijk naar Heracles Almelo kwamen, schepte een band. Ibrahimoglu: “Vanaf het eerste moment klikte het tussen ons twee. Het zou mooi zijn als we samen veel minuten mogen maken. Want ook op het veld weten we elkaar goed te vinden.”

Sierra sluit zich bij de woorden van zijn teamgenoot aan: “Melih is een heel creatieve technische voetballer. En een heel slimme speler ook. Dat is wel makkelijk samen spelen met hem, dus dat is erg prettig.”

Bekijk het video-interview met Sierra en Ibrahimoglu: