Vaak was er hoop, even was er de terugkeer, altijd was er verlangen. We zitten in een vervelend seizoen. Niet zozeer op sportief vlak, want na een moeilijke start zijn we nog volop in de race voor de play-offs, maar wel daarbuiten. Dat we bijna een heel seizoen voor lege tribunes hebben moeten spelen, doet ons pijn. 

Een jaar geleden keken we terug op een plotseling gestopte competitie. De blik moest weer vooruit. Toch: de onzekerheid overheerste. Want ondanks goede hoop kon niemand garanderen dat volgepakte stadions weer de norm zouden worden. Wat zou dat doen met de (seizoen)kaartverkoop? Hoe zouden supporters handelen? Welke financiële gevolgen zou de crisis hebben voor onze club? We werden, net als iedereen, genoodzaakt nog zorgvuldiger te kijken naar onze portemonnee. Verstandig met ons geld omgaan hebben we gelukkig altijd al gedaan, dat heeft ons met elkaar ver gebracht. Maar we moesten hard aan de slag om die gezonde balans tussen inkomsten en uitgaven te behouden.

Full-support

We stonden daarom een jaar geleden voor een lastige keuze. Ondanks onduidelijkheid over perspectief op volle stadions, vroegen we jullie je seizoenkaart te verlengen. We boden één optie: die van full-support, met onvoorwaardelijke steun voor de club. We vertelden daarbij dat we niet konden beloven dat jullie er alle wedstrijden bij zouden kunnen zijn. Daar wilden we niet over liegen. We zijn bewust eerlijk, open en transparant geweest. Dat was en is in onze ogen de beste manier. Het aanbieden van een seizoenkaartvariant met tegemoetkoming bij gemiste wedstrijden zou een onverantwoorde financiële gok zijn geweest.

Vanaf het moment dat we het mogelijk maakten de seizoenkaarten te verlengen en bestellen, deden jullie dat massaal. Eén voor één lieten jullie blijken achter de club te staan. Dat we op jullie steun mochten rekenen was fantastisch. Daar zijn we nog altijd dankbaar voor. Want zonder jouw steun en die van duizenden andere seizoenkaarthouders en sponsoren, waren we nergens geweest.

Dat we tot nu toe slechts bij twee Eredivisieduels deels publiek hebben mogen verwelkomen voelt daarom extra vervelend. Niemand had een jaar geleden durven denken dat we in april 2021 nog altijd voor lege tribunes zouden spelen. We werkten vanaf de voorbereiding van het seizoen toe naar tot de nok toe gevulde stadions gedurende het seizoen, zo was de gedachte. Maar het mocht niet zo zijn. De situatie heeft simpelweg veel langer geduurd dan we voor mogelijk hadden gehouden. In die tijd hebben we met onder meer het uitdelen van de wedstrijdpakketten al wat georganiseerd. Maar daarbovenop willen we nu nog iets voor jullie terug doen, om te laten zien hoe zeer we jullie steun waarderen.

19,03% tegemoetkoming

We bieden jou als seizoenkaarthouder een tegemoetkoming met de symbolische waarde van 19,03% over de aanschafwaarde van jouw seizoenkaart van 2020-2021. We willen jullie hiermee bedanken voor jullie onvoorwaardelijke steun. Ondanks dat we een jaar geleden lieten weten dat tegemoetkoming niet mogelijk zou zijn, willen én kunnen we dat gelukkig toch doen. Willen: om te laten zien dat we het met elkaar moeten doen. Kunnen: dankzij jullie vertrouwen en structureel gezond financieel beleid.

De tegemoetkoming kan je op verschillende manieren inzetten. Zo kan je het gebruiken bij het verlengen van je seizoenkaart voor 2021-2022, dat vanaf onze verjaardag op 3 mei mogelijk is. Ook kan je het bewaren om later volgend seizoen in te zetten voor de aanschaf van kaarten. En voor wie zijn of haar tegemoetkoming wil doneren aan de club bij het verlengen zijn of haar seizoenkaart hebben we iets moois: een exclusief retroshirt, gebaseerd op ons prachtige thuisshirt uit het seizoen 1965-1966 dat door jullie verkozen is tot ons mooiste Eredivisieshirt ooit. Vanaf 3 mei kan je je keuze maken.

De blik opnieuw vooruit

Vanaf dit weekend gaan we in het betaalde voetbal met pilots opnieuw bewijzen dat we in staat zijn om een veilig wedstrijdbezoek mogelijk te maken, zoals ook in september al is gebleken en eerdere FieldLabs hebben laten zien. We hopen mede daardoor dat we jullie bij onze laatste twee thuiswedstrijden toch nog mogen verwelkomen. In elk geval hebben we goede hoop dat volle stadions volgend seizoen weer normaal zijn, dat een testverplichting geen onderdeel uitmaakt van de beleving en dat we met jou en al onze andere trouwe supporters en sponsoren elke thuiswedstrijd weer samen gaan vechten voor de punten. Net als toen.

We moeten het samen blijven doen. Met zwart-witte groet,

Tim Gilissen, technisch directeur
Rob Toussaint, algemeen directeur

Seizoenkaarthouders die kiezen voor het doneren van hun tegemoetkoming bij het verlengen van hun seizoenkaart krijgen van de club het retroshirt uit 1965 cadeau. Dat werd vorig jaar verkozen tot ons mooiste Eredivisieshirt ooit.