Heracles Almelo speelt in de dertigste ronde van de Eredivisie uit tegen FC Emmen. Het wordt de derde krachtmeting op het hoogste niveau. De balans is een keer gelijk en een keer verlies.

Het eerste duel dateert van 10 maart 2019 en kende een eindstand van 1-1. Adrian Dalmau kopte Heracles Almelo in de zeventiende minuut op voorsprong. De formatie moest vlak voor de rust met tien man verder toen Tim Breukers in een tijdsbestek van twee minuten twee keer geel kreeg. FC Emmen kon lange tijd niets doen met de numerieke meerderheid maar vier minuten voor tijd scoorde Sven Braken de gelijkmaker.

Het tweede duel vond plaats op 19 januari 2020. Heracles Almelo zag de treffers van Joey Konings en Cyriel Dessers geannuleerd worden wegens buitenspel. Het doelpunt van Marco Kollar, vlak voor de rust, telde wel en bezorgde FC Emmen de zege.

Eerste Divisie

Beide teams hebben een lange traditie als het gaat om onderlinge ontmoetingen in de Eerste Divisie. Heracles Almelo won op 16 december 2000 met ruime cijfers. Emmen kwam na twaalf minuten op voorsprong via Berry Hoogeveen maar in de twintigste minuut betekende een eigen doelpunt van Marc Hegeman de gelijkmaker. Daarna nam Rik Platvoet het heft in handen. Hij trof nog voor de rust twee keer doel en zou in de 82ste minuut ook de 1-5 voor zijn rekening nemen. De 1-4 kwam op naam van Kåre Becker.

FC Emmen won op 2 oktober 2001 met 1-0 dankzij een laat doelpunt van Paul Weerman. Op 9 mei 2003 bleven de punten eveneens in Drenthe. Rodney Cairo, Donny de Groot en Ruud Berger scoorden namens de thuisclub. Marnix Smit en Erwin Leurink verzorgden de Almelose doelpunten: 3-2.

Heracles Almelo reisde in het jaar 2004 twee keer naar Emmen. De thuisclub kwam in de editie van 17 februari na een kwartier spelen op voorsprong via Dirk-Jan Derksen. Op slag van rust werden de rollen omgedraaid door de treffers van Thijs Sluijter en Erwin Leurink. Na ruim een uur spelen bepaalde Sluijter met zijn tweede goal de eindstand op 1-3. Op 24 september werd het 0-2 door de doelpunten van Rudy Jansen en Jonathan Constancia.