Heracles Almelo heeft een oefenduel tegen PEC Zwolle donderdagmiddag winnend afgesloten. In het MAC³PARK stadion in de provinciehoofdstad werd het 1-3.

De wedstrijd duurde twee keer een uur. In beide helften stond een ander Heracles Almelo-elftal aan de aftrap. Sinan Bakis begon vanaf de eerste minuut en opende al vroeg de score. Na vier minuten spelen benutte de spits een strafschop. In de elfde minuut kreeg Bakis opnieuw een grote kans, maar ging de bal op de lat.

PEC Zwolle kwam na 26 minuten spelen via Benson Manuel op gelijke hoogte. Een klein half uur later zette Lucas Schoofs Heracles Almelo opnieuw op voorsprong.

In de tweede helft bouwde Heracles Almelo de voorsprong uit via Orestis Kiomourtzoglou. De middenvelder tekende daarmee voor de laatste treffer van de middag.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:

Wedstrijdverloop: 4. Sinan Bakis 0-1, 26. Benson Manuel 1-1, 55. Lucas Schoofs 1-2, 80. Orestis Kiomourtzoglou 1-3.

Opstelling Heracles Almelo eerste 60 minuten: Koen Bucker, Navajo Bakboord, Robin Pröpper, Mats Knoester, Giacomo Quagliata, Lucas Schoofs, Luca de la Torre, Rai Vloet, Kasper Lunding, Sinan Bakis, Delano Burgzorg.

Opstelling Heracles Almelo tweede 60 minuten: Michael Brouwer, Noah Fadiga, Marco Rente, Mateo Les, Jeff Hardeveld (90. Elias Oubella), Orestis Kiomourtzoglou, Melih Ibrahimoglu (90. Rohat Agca), Elias Sierra, Teun Bijleveld (90. Adrian Szöke), Ahmed Kutucu, Mohamed Amissi.

Foto’s: nesimages.nl