Colin de Graaf (28) blijft tot de zomer van 2023 verbonden aan Heracles Almelo. De huidig performance trainer wordt hoofd performance bij de club. De Graaf is op de gebieden van fysieke training, medische begeleiding en voeding de schakel tussen de spelers, trainers en specialisten.

“Het is mooi dat de club de ingeslagen weg wil vervolgen”, zegt De Graaf, die sinds 2017 full-time onderdeel uitmaakt van de staf. Hij coördineert alle processen die moeten zorgen voor topfitte spelers. “We willen spelers niet alleen als voetballer, maar ook als mens verder helpen. Het is aan mij om daarvoor de juiste omgeving te creëren. De club biedt daarvoor de ruimte. Samen met de staf wil ik verdere stappen blijven maken en nieuwe plannen initiëren.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Colin is een drijvende kracht achter onze ontwikkeling de laatste jaren. Hij en de rest van de staf hebben een manier van werken ingezet die leidt tot een zeer fitte spelersgroep. Dit vormt een belangrijke basis voor onze prestaties. Daarnaast hebben meerdere spelers individueel veel progressie gemaakt. Die koers willen we vasthouden. We zijn daarom blij dat Colin blijft.”

Colin de Graaf: “Het is mooi dat de club de ingeslagen weg wil vervolgen”