Opgericht in Wierden en met zeer stevige roots in de regio Twente kan het zijn dat u in contact bent geweest met één van de 550 Nijhof-Wassink vrachtwagens of één van de acht Nijwa Volvo en Renault Trucks dealervestigingen.

Het familiebedrijf is in 1967 opgericht en is zowel op nationaal als internationaal niveau uitgegroeid tot een echte allround speler in de logistieke en automotive branche. Freddy Nijhof, president commissaris van Nijhof-Wassink Groep: “De Nijhof-Wassink Groep bestaat vandaag de dag uit 1.400 collega’s die werkzaam zijn in de bedrijven Ecotrans Logistics, Nijwa Trucks, Nowa Lease, Flow Nxt, Silfit en de trotse diamantsponsoren van Heracles Almelo: Nijhof-Wassink en Nijwa Groep.”

Nijhof-Wassink

Nijhof-Wassink is de transporttak van de Nijhof-Wassink Groep en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Polen, Hongarije en België. Bertil Bouwhuis, managing director Chemical Logistics: “Binnen de divisies Chemical en Feed Logistics bedienen we internationaal de grootste klanten, maar ook voor de kleinere ondernemingen werken we net zo hard. De divisie Chemical Logistics van Nijhof-Wassink is de specialist in transport en op- en overslag van droge en vloeibare chemische bulkproducten. Met onze sterke focus op veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid zijn wij een zekerheid voor de chemische en petrochemische industrie.”

De divisie Feed Logistics van Nijhof-Wassink is de regisseur voor mengvoeder- en kunstmest transport in de hele supply chain. Martin Schoemaker, managing director Feed Logistics: “Met ons sterke, lokale en internationale netwerk en vakkundige chauffeurs zorgen wij ervoor dat we 365 dagen per jaar een zekerheid zijn voor onze klanten dat er snel en flexibel geleverd kan worden.”

Nijwa Groep

Nijwa Groep is met haar twaalf vestigingen de officiële truck- en bedrijfsautodealer voor Volvo Trucks en Renault Bedrijfswagens in Groningen, Drenthe, Overijssel en in Polen. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte Volvo en Renault vracht- en bedrijfswagens biedt Nijwa Groep een compleet pakket aan after-salesdiensten. Kasper Glaubitz, vestigingsmanager Nijwa Rijssen: “Onze vestigingen zijn in onze regio altijd dichtbij. Zeer ruime openingstijden zorgen ervoor dat je altijd bij ons terecht kunt. En mocht onverhoopt iets gebeuren dan hebben we 24/7 mobiele service. Wij combineren hoogstaand transportmaterieel met een excellent serviceniveau. En we ontwikkelen continu nieuwe mogelijkheden zodat onze klanten duurzaam, slim en zorgeloos kunnen rijden.”

Vestiging Hengelo

Electrische trucks

“Bij Nijwa hebben we al een groot aantal mogelijkheden om duurzamer te kunnen rijden”, vertelt vestigingsmanager Nijwa Hengelo Walter Peters. “Met de elektrische voertuigen van Volvo en Renault Trucks hebben we een complete range van elektrische vervoersmiddelen voor stadsdistributie, afvalinzameling, regionaal transport en stedelijke bouwactiviteiten. Daarnaast biedt Volvo met haar LNG trucks het meest duurzame alternatief voor internationaal en nationaal transport.”

New call-to-action