Meerdere BusinessClubleden van Heracles Almelo hebben elkaar in het afgelopen jaar de helpende hand toegestoken. We bespreken de bijzondere samenwerking die is ontstaan tussen Nielz & Kees Smit Tuinmeubelen.

Vanwege corona moest Nielz noodgedwongen de deuren sluiten. In plaats van stilzitten en kijken naar wat niet meer kan, bood Niels Mulder (Nielz) met zijn team van ongeveer tachtig mensen hulp aan bedrijven en instellingen die hun inzet goed kon den gebruiken. Doordat de Retail (en dus ook Kees Smit Tuinmeubelen) de deuren op dat moment niet verplicht hoefde te sluiten en door de maatregelen rondom het coronavirus extra mensen nodig had, was deze tijdelijke ondersteuning erg welkom.

Wat kunnen jullie vertellen over de samenwerking?

Mulder: “Vanuit Nielz zijn er medewerkers gedetacheerd op de afdeling orderverwerking bij Kees Smit Tuinmeubelen. Het fijne aan deze samenwerking was dat er wekelijks kon worden bepaald of er op- of afgeschaald moest worden, al naar gelang de drukte. Op zakelijk vlak doen we al langer zaken met elkaar. Daarnaast zijn we ook nog eens vrienden, dus de link was snel gelegd. Het is mooi dat we, als ondernemers uit Almelo, elkaar op deze manier kunnen helpen. Sterk staaltje noaberschap toch?”

Is de samenwerking nog van kracht? Hoe ervaren jullie de samenwerking?

“Voor wat betreft de detachering is de samenwerking op dit moment niet meer van kracht. Wij kijken terug op een hele fijne en prettige samenwerking waarbij de medewerkers het leuk vinden om een kijkje te nemen in de keuken van een ander bedrijf. Op deze manier kunnen ze over en weer idee├źn opdoen. Een bijkomend effect van deze samenwerking is dat we er samen voor zorgen dat mensen blijven deelnemen aan de maatschappij. Hierdoor blijven ze qua lichaam en geest in beweging en hebben ze het gevoel dat ze er ertoe doen. Op deze manier helpen ze mee het verschil te maken. Niet alleen voor de eigen werkgever, maar ook voor andere werkgevers en instellingen die hun hulp goed kunnen gebruiken. Dat versterkt het gevoel samen een team te zijn en samen ergens voor te gaan. Het mes snijdt in dit soort samenwerkingen dus aan veel meer kanten.”

Hoe zien jullie de toekomst tegemoet?

Mulder: “Zodra onze deuren weer open mogen, zien we de toekomst zonnig tegemoet! We gaan hier absoluut sterker uitkomen.”

Henk Smit (Kees Smit Tuinmeubelen): “Wij zien de toekomst ook zeker positief tegemoet. Ondanks dat we allemaal smachten naar meer bewegingsvrijheid, heeft de coronacrisis ons ook geleerd om het leven in en om het huis en de vakantiemogelijkheden in Nederland meer te waarderen. Ik hoop dan ook van harte dat veel bedrijven in Nederland hier het komende jaar hun vruchten van gaan plukken.”

New call-to-action