Robin Pröpper kan terugkijken op een geslaagde avond. In zijn honderdste officiële duel voor Heracles Almelo was hij trefzeker en pakte hij met het team drie punten in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal.

De aanvoerder keek vlak na afloop voor de camera van Heracles TV terug op een goede wedstrijd. “We hebben vanaf het begin laten zien dat we wilden winnen. En we hadden iets goed te maken na de vorige keer, Willem II-uit. Ik denk dat we de hele wedstrijd gedomineerd hebben en Willem II geen kans hebben gegeven.”

“Iets bewerkstelligen dit seizoen”

Dat Heracles Almelo via Sinan Bakis al na zes minuten op voorsprong kwam, was voor het team goed. Pröpper: “Het is een stuk fijner om met een 1-0 voorsprong te voetballen. Op een gegeven moment merkte je dat we heel lang de bal hadden en er eigenlijk niks gebeurde. En dan in één keer wordt het 2-0 na een heel goede aanval. Ik denk dat dat wel de doorslag gaf in waarom we zo fijn konden voetballen.”

Met de overwinning klom Heracles Almelo naar de achtste plaats op de ranglijst. De aanvoerder kijkt uit naar ‘een mooie periode om de punten te pakken’. “Als je een wedstrijd in gaat zoals vandaag, die dan ook zo afsluit en dat doorzet kun je iets bewerkstelligen dit seizoen.”

Honderdste wedstrijd

Van alle honderd, wat was zijn mooiste wedstrijd tot nu toe? De verdediger denkt even na, maar kiest toch voor de eerste twee duels in het zwart-wit. “In de Europa League, tegen Arouca. De thuiswedstrijd kwam ik erin voor Mike te Wierik. Uit kwam ik als pinchhitter.” Een rol die hij in zijn eerste seizoen vaker vervulde. “Zeker, als we achter stonden kwam ik er als spits in. Dat vond ik ook altijd leuk.”

Sinds zijn komst naar Heracles Almelo in 2016 is de nu 27-jarige captain naar eigen zeggen een andere voetballer geworden. “Je groeit uiteindelijk in een bepaalde rol. In het begin kijk je de kat uit de boom en zit je achter de concurrentie. Langzaam groei je door en als je die ontwikkeling meepakt hoop je een stabiele centrale verdediger te worden. Ik denk dat dat dit seizoen redelijk tot goed gaat.”

Keuze uitgesteld

Na dit seizoen loopt het contract van Pröpper af. Hij heeft besloten nog niet te verlengen, maar even af te wachten. Daarover vertelt hij: “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, dit is een erg leuke club. Wat dat betreft hoef ik hier echt niet weg. Alleen het is wel m’n toekomst en dan moet je kijken naar wat je mogelijkheden zijn. Als profvoetballer wil je kijken naar het hoogst haalbare. Ik heb nu een vrije status, dus dat is een moment om te zien wat de mogelijkheden zijn. Dat heb ik de club ook aangegeven. Wat dat betreft heb ik alleen de keuze uitgesteld. We gaan het zien.”