Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen Willem II drie punten overgehouden. Sinan Bakis (2x), Robin Pröpper en Rai Vloet tekenden in een relatief eenzijdig duel voor de doelpunten.

Twee keer Bakis

De formatie van Frank Wormuth kwam al in de vijfde minuut op voorsprong. Een hoekschop van Rai Vloet werd door Sinan Bakis bij de eerste paal diagonaal ingekopt. Heracles Almelo had daarna moeite om kansen te creëren maar ook de gasten dwongen weinig af. Sebastian Holmen mikte in de twaalfde minuut ruim over en in de 21ste minuut kopte Vangelis Pavlidis net naast.

Heracles Almelo sloeg in de 38ste minuut opnieuw toe en deze keer gebeurde het met een vloeiende combinatie. Rai Vloet stuurde Kasper Lunding weg aan de rechterkant en zijn voorzet werd door Sinan Bakis op fraaie wijze afgerond.

Jubilieum met goal

De tweede helft was luttele seconden onderweg toen de 3-0 op het scorebord kwam. Een kort genomen hoekschop resulteerde in een afgemeten voorzet van Rai Vloet. Robin Pröpper luisterde bij de tweede paal zijn honderdste duel in het zwart-wit op door fraai in te koppen.

Heracles Almelo ging op zoek naar meer treffers en Rai Vloet probeerde het diverse keren van afstand. Hij mikte in de 54ste minuut naast en acht minuten later ging de bal ruim over het doel. Luca de la Torre probeerde het in de 72ste minuut en mikte eveneens over. De 4-0 viel in de 78ste minuut en kwam van de voet van Rai Vloet. De topscorer kon afronden na een mooie aanval over rechts waarbij Elias Sierra en Lucas Schoofs betrokken waren.

Willem II probeerde nog wat terug te doen en in de 85ste minuut moest Janis Blaswich attent reageren op een vrije trap van Leeroy Owusu. Heracles Almelo speelde daarna het duel rustig uit.