Heracles Almelo speelt in de negenentwintigste ronde van de Eredivisie thuis tegen Willem II. De Tilburgers kwamen tot nu toe vijftien keer op bezoek. De balans is tien keer winst, twee keer gelijk en drie keer verlies.

Jaren zestig

De eerste ontmoeting dateert van 25 november 1962 en de eindstand aan de Bornsestraat was 3-3. Bert Theunissen, Bobby Westra en Issy Greving scoorden voor Heracles Almelo. Kees Aarts, Willy Senders en Gerrit de Wit deden dit voor de Tricolores. Willem II wist op 29 augustus 1965 de tweede editie met 0-3 te winnen. De doelpunten werden gescoord door Piet Timmermans, Frie Nouwens en Willy Senders.

Bouwen aan een positieve reeks

Heracles Almelo – Willem II werd na 1965 een duel dat met grote regelmaat in de Eerste Divisie werd gespeeld. Pas op 18 maart 2006 vond er weer een editie op het hoogste niveau plaats. Heracles Almelo won dit duel met 1-0 door een treffer van Mika Nurmela. De Tilburgers moesten het duel met tien man beëindigen na een rode kaart voor Frank van der Struijk.

De editie van 3 maart 2007 kende een onverwachte ontknoping. Na 89 minuten stond het 1-1 door de doelpunten van Said Boutahar en Stefaan Tanghe. In de slotminuut kwam Heracles Almelo ineens in de problemen. Remon de Vries veroorzaakte een strafschop en moest met rood van het veld. Kristof Imschoot faalde niet en leek de bezoekers de zege te bezorgen. Drie minuten in blessuretijd gleed Everton Ramos da Silva alsnog de 2-2 binnen.

De wedstrijden van 27 december 2007 en 29 november 2008 eindigden beide in 1-0. Het eerste duel werd beslist door een laat doelpunt van Kwame Quansah. De tweede werd beslist door een treffer van Willie Overtoom halverwege de tweede helft. Op 6 maart 2010 kreeg het publiek meer doelpunten te zien. Darl Douglas, Marko Vejinovic en Everton Ramos da Silva scoorden namens Heracles Almelo. Gerson Sheotahul trof twee keer doel namens de bezoekers.

Heracles Almelo wist vervolgens de twee daarop volgende edities eenvoudig te winnen. Marko Vejinovic opende op 7 augustus 2010 al na drie minuten de score vanuit een rebound en in de laatste vijf minuten trof Glynor Plet nog twee keer het doel. Willem II opende op 9 februari 2013 de score door een treffer van Niek Vossebelt. Heracles Almelo nam daarna het heft in handen en won afgetekend met 4-1 door de treffers van Thomas Bruns (2x), Marko Vejinovic en Lerin Duarte.

Verlies dankzij oud-speler

Het duel van 25 oktober 2014 eindigde in een zege voor Willem II. Stijn Wuytens opende de score en in de tweede helft voltrok Samuel Armenteros het vonnis met twee doelpunten. De treffer van Oussama Tannane in de slotfase was slechts van belang voor de statistieken.

Heracles Almelo boekte op 30 oktober 2015 weer een overwinning. Jaroslav Navratil opende na twee minuten de score na een snel genomen vrije trap van Thomas Bruns en na een klein half uur spelen kopte Ramon Zomer de 2-0 binnen. Willem II scoorde in de tweede helft nog tegen door een kopbal van Erik Falkenburg.

Twee gemiste strafschoppen

Het duel van 14 augustus 2016 eindigde eveneens in een zege. Iliass Bel Hassani brak na 26 minuten de score open. Na de rust viel er genoeg te beleven. Paul Gladon tilde met twee treffers de stand naar 3-0 alvorens Erik Falkenburg namens Willem II kon scoren. Gladon had zijn productie nog kunnen opvoeren maar miste in de slotfase twee keer vanaf elf meter.

De editie van 10 februari 2018 eindigde in een zwaarbevochten zege. Vincent Vermeij scoorde vlak voor de rust het enige doelpunt. Enkele minuten daarvoor had Bartholomew Ogbeche verzuimd om Willem II op voorsprong te zetten toen hij voor een leeg doel naast prikte.

Het duel van 9 april 2019 werd gewonnen door Willem II. Alexander Isak opende in de blessuretijd van de eerste helft de score en de gasten liepen na rust verder weg dankzij opnieuw Isak en Vangelis Pavlidis. Heracles Almelo kon toen iets terugdoen via Brandley Kuwas en Joey Konings. De 2-4 van Marios Vrousai betekende de beslissing. Adrian Dalmau scoorde in de negentigste minuut nog de 3-4 maar verder kwam Heracles Almelo niet.

Heracles Almelo ontving Willem II in 2019 nog een keer. Cyriel Dessers opende op 15 september na ruim een kwartier de score maar Jordens Peters tekende na 33 minuten voor de gelijkmaker. Dessers scoorde vlak voor de rust de 2-1. In de tweede helft werd de zege veilig gesteld dankzij de treffers van Silvester van der Water en Mauro Junior.