Het betaald voetbal staat op de definitieve lijst van de overheid met evenementen en locaties die in april een pilot mogen doen met sneltesten. Hierdoor kan bij speelronde dertig van de Eredivisie (23, 24 en 25 april) in beperkte mate (thuis)publiek in de stadions plaatsnemen.

“Het is positief dat er stappen gemaakt worden”, vertelt algemeen directeur Rob Toussaint over de pilot. “Aan het begin van het seizoen hebben we al bewezen in staat te zijn het wedstrijdbezoek volledig veilig te kunnen organiseren. De Fieldlab-experimenten afgelopen periode hebben dat voor onze branche opnieuw bevestigd.”

Toussaint vindt het jammer dat de pilot niet bij een thuiswedstrijd is, maar heeft goede hoop voor het vervolg van het seizoen. “Voor onze supporters is het natuurlijk jammer dat de pilot niet samenvalt met een thuiswedstrijd. Maar we zijn er van overtuigd dat we dankzij de pilot ook in de laatste vier speelrondes van dit seizoen publiek mogen verwelkomen. In onze ogen is het daarom een realistisch scenario dat we onze supporters en sponsoren weer mogen ontvangen bij de thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo en Feyenoord. Alles bij elkaar vormt het een mooie aanloop naar volledig gevulde stadions volgend seizoen.”