Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen PSV verloren. De gastheren sloegen in de beginfase toe door de doelpunten van Donyell Malen en Denzel Dumfries. Diep in blessuretijd bepaalde Mohamed Ihattaren de eindstand op 3-0.  

De eerste mogelijkheid was na vijf minuten voor Heracles Almelo. De inzet van Giacomo Quagliata ging net naast. PSV kwam in de negende minuut op 1-0. Donyell Malen glipte langs zijn tegenstander en prikte de bal vervolgens in de korte hoek. De 2-0 volgde in de 21ste minuut na een langlopende aanval. Denzel Dumfries rondde af met een kopbal.  Donyell Malen was twee minuten later dichtbij een derde treffer maar de inzet werd gekeerd door Janis Blaswich.

Heracles Almelo kon lange tijd weinig uitrichten maar in de 42ste minuut was er een grote kans voor Delano Burgzorg. De spits zag zijn schot gekeerd worden door Yvon Mvogo. De doelman van PSV moest luttele seconden later ook in actie komen op een inzet van Noah Fadiga. De thuisclub kreeg de laatste kans voor de rust. De inzet van Mario Götze werd door Janis Blaswich net naast getikt.

De tweede helft had aanvankelijk weinig te bieden. Beide ploegen speelden slordig en de eerste mogelijkheid diende zich aan in de 64ste minuut. Janis Blaswich stond goed opgesteld bij een kopbal van Cody Gakpo. Even later mocht Elias Sierra zijn debuut maken voor Heracles Almelo en ook Teun Bijleveld moest het spel van nieuwe impulsen voorzien. In een later stadium mochten ook Sinan Bakis en Kasper Lunding hun opwachting maken.

De wissels droegen niet bij aan het kantelen van de wedstrijd. PSV behield relatief gemakkelijk de controle. Mohamed Ihattaren mikte in de 86ste minuut voorlangs en sloeg diep in blessuretijd toe met een boogbal over Janis Blaswich.