Heracles Almelo heeft de aflopende verbintenissen van een aantal spelers formeel opgezegd. Conform de richtlijnen van de CAO is de club hiertoe vóór 1 april verplicht.

“Een formele opzegging betekent niet in alle gevallen dat wat ons betreft een einde komt aan de samenwerking”, vertelt technisch directeur Tim Gilissen. “Met een aantal spelers gaan we nog in gesprek over een langer verblijf. We kijken daarbij zoals elk jaar naar het raamwerk van de selectie voor volgend seizoen. De samenstelling van het team moet passen bij onze speelwijze en doelstellingen. Binnen dat kader maken we onze keuzes.”

Optie in contract Knoester gelicht, intentie te verlengen met Breukers

Zeker is dat het contract van Mats Knoester met een jaar is verlengd. “De optie in zijn contract hebben we gelicht”, vertelt Gilissen, die ook met Tim Breukers in gesprek gaat over een langer verblijf. “Onze intentie is een jaar langer met elkaar door te gaan. Daarbij willen we Tim ook ondersteunen met het starten van een traject ter voorbereiding op een maatschappelijk carrière.”

Heracles Almelo gaat Lucas Schoofs, Koen Bucker en Mohamed Amissi eveneens een nieuw contractvoorstel doen. Gilissen: “Datzelfde geldt voor Navajo Bakboord, die we hebben gecomplimenteerd voor zijn mentaliteit en veerkracht gedurende zijn revalidatie. Dat willen we waarderen met een nieuwe verbintenis.”

Pröpper oriënteert zich op andere kansen, geen nieuw contract Hardeveld en Mesenhöler

Gilissen: “We hebben Robin Pröpper in februari een nieuw contractvoorstel gedaan. Robin heeft echter aangegeven zich in eerste instantie te willen oriënteren op andere kansen.”

Het contract van Jeff Hardeveld wordt niet verlengd. “We hebben Jeff verteld dat we hem geen nieuw voorstel gaan doen. Sinds zijn komst vier jaar geleden heeft hij laten zien goed bij deze club te passen. Desondanks zijn we van mening dat het voor beide partijen een goed moment is om verder te kijken.” Ook Daniel Mesenhöler heeft te horen gekregen dat hij niet in aanmerking komt voor een nieuw contract. Gilissen: “Daniel heeft ons als back-up geholpen bij de onzekerheid rondom mogelijke coronabesmettingen. We verwachten volgend seizoen met drie keepers te starten en wilden Daniel daarom nu al duidelijkheid geven over het vervolg.”

Overige aflopende contracten

Voor spelers die in hun eerste contract zitten geldt de deadline van 1 april niet. Spelers in deze categorie met een aflopende verbintenis zijn Ismail Azzaoui, Teun Bijleveld, Janis Blaswich en Adrian Szöke. Met hen gaat de club later in gesprek. 

Donderdagavond in Heracles TV op ESPN (18.00 uur) licht Tim Gilissen de beslissingen verder toe. Vrijdag staat de uitzending op het YouTube-kanaal van Heracles Almelo.