Jong Oranje, met Peter Reekers in de gelederen, heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap onder 21 jaar. Een forse zege op Hongarije (6-1) was meer dan voldoende voor de groepswinst.

De situatie in Groep A voor aanvang van de laatste duels was dat Oranje moest winnen van het reeds uitgeschakelde Hongarije en dat Duitsland en Roemenië in Boedapest niet met 2-2 of meer gelijk mochten spelen vanwege het onderlinge resultaat.

Oranje boekt zege

Nederland verrichte zeer goed werk in Székesfehérvár. De Hongaren, zonder de geschorste Adrian Szöke, zorgden in de openingsfase nog voor enig gevaar maar Oranje nam daarna het heft in handen. Dani de Wit prikte in de 42ste minuut de 1-0 binnen en vlak na de rust benutte Myron Boadu een strafschop.

Cody Gakpo scoorde na 57 minuten met een bekeken schot 3-0. Halverwege de tweede helft benutte Bendegúz Bolla namens de gastheren nog een strafschop maar Gakpo mikte in de zeventigste minuut wederom raak. In de slotminuten werd de score opgevoerd dankzij een kopbal van Sven Botman (87ste minuut) en een schuiver van Brian Brobbey (88ste minuut)

Duitsland mist groepswinst

De wedstrijd in Boedapest verliep gunstig voor Peter Reekers en de zijnen. Het duel eindigde uiteindelijk in 0-0 waardoor Duitsland de tweede plaats op doelsaldo wist te veroveren. De Duitsers waren twee keer dichtbij groepswinst. Lukas Nmecha miste in de 72ste minuut een strafschop en in de negentigste minuut belandde een kopbal van Amos Pieper op de lat.