Peter Reekers gaat na dit seizoen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de assistent-trainer en de club naar aanleiding van Reekers’ aflopende contract. Reekers (39) is sinds 2014 assistent-trainer bij Heracles Almelo. Van 2000 tot 2007 en van 2009 tot 2011 was Reekers als speler actief bij de club, waarmee hij in 2005 kampioen werd van de Eerste Divisie.

“Natuurlijk is het jammer om Heracles Almelo na al die jaren achter me te laten”, vertelt Reekers over het gezamenlijke besluit. “Maar ik ben na zes jaar assistent-trainerschap op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik denk dat dit een goed moment is om verder te kijken. Dankzij Heracles Almelo heb ik mooie stappen in het trainersvak kunnen zetten, na dit seizoen is het tijd voor een passend vervolg. Ik ga er met de staf en spelers de komende maanden alles aan doen deze fase bij Heracles Almelo passend af te sluiten.”

Technisch directeur Tim Gilissen: “Peter heeft zich door de jaren heen goed ontwikkeld als trainer. Als assistent-trainer heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de prestaties van de laatste jaren en de ontwikkeling van veel spelers. Hij gaf leiding aan ons tweede elftal, maakt sinds 2019 onderdeel uit van de technische staf van Jong Oranje en heeft succesvol zijn opleiding UEFA Pro afgerond. In onze gesprekken hebben we het gehad over het vervolg van zijn carrière als trainer. In dat kader is het goed dat hij zijn horizon wil verbreden. Voor nu nemen we afscheid, maar wie weet zien we elkaar in de toekomst weer.”