In Nederland lijden ongeveer 20.000 kinderen aan een spierziekte. Veel kinderen met een spierziekte zijn rolstoelgebonden en genezing is bijna altijd onmogelijk. De impact van een spierziekte op een kind, het gezin en de omgeving is enorm. Om samen alle spierziekten bij kinderen te verslaan bundelen Heracles Almelo, Spieren voor Spieren en ook Telstar en Vitesse haar krachten. Het doel is om tussen 19 en 21 maart alle thuiswedstrijden -en dus Heracles Almelo – Sparta Rotterdam- symbolisch uit te verkopen. De volledige kaartopbrengst gaat naar Spieren voor Spieren.

Symbolische kaartjes

Normaal gesproken ga je naar het stadion voor die fabuleuze goal van Vloet en zie je geweldige saves van Blaswich. Nu koop je symbolisch een virtueel kaartje voor Suus, Oscar, Signe en de 20.000 kinderen in Nederland die lijden aan een spierziekte. Zodat zij sneller een behandeling kunnen krijgen. Koop nu jouw wedstrijdkaartje via Sporten voor Spieren voor slechts € 2,50 per stuk. Er is plaats genoeg, dus neem je voetbalvrienden mee!

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam uitverkopen

Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren is enorm blij met het initiatief van Heracles Almelo, Telstar en Vitesse.  “Fantastisch dat de supporters van deze mooie voetbalclubs in actie komen voor kinderen met een spierziekte. Het is goed om te zien dat kinderen met een spierziekte niet vergeten worden, ondanks alle tegenvallers door corona. Het zou echt een stunt zijn als het lukt om alle drie de stadions virtueel uit te verkopen.”

Over Spieren voor Spieren

Spieren voor Spieren gaat tot het uiterste om spierziekten bij kinderen te verslaan. Maar het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en voordat ze profijt hebben van nieuwe behandelingen. Kinderen met een spierziekte kunnen niet wachten. Elke dag met een spierziekte is er een te veel. Spieren voor Spieren verbindt en activeert kennis en kracht om sneller diagnose en behandelingen mogelijk te maken. Dat kost veel geld en inspanning. Van mensen die daar net als Spieren voor Spieren vol voor willen gaan. Samen kunnen wij onze gezonde spieren gebruiken om geld in te zamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.