Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag in winst omgezet: 1-2. Sinan Bakis en Rai Vloet namen de Almelose treffers voor hun rekening in een duel dat pas na rust op gang kwam.

Beide ploegen konden in de eerste helft weinig afdwingen. Het schot van Vincent Besuijen in de 33ste minuut ging over en datzelfde gold voor de doelpoging van Rai Vloet acht minuten later. Het was aan Robin Pröpper te danken dat de 0-0 bij de rust op het scorebord stond. De verdediger keerde in de 43ste minuut een inzet van Nasser El Khayati net voor de doellijn.

Heracles Almelo kende een uitstekende start van de tweede helft en na enkele minuten werd een inzet van Sinan Bakis gekeerd door Martin Fraisl. Noah Fadiga leek in de 53ste minuut de score te openen met een prachtige schuiver in de verre hoek. De treffer van de rechtsback werd, net als vorige week tegen PEC Zwolle, afgekeurd wegens buitenspel.

ADO Den Haag kwam na 68 minuten op voorsprong na een snel genomen inworp. De kopbal van Vincente Besuijen belandde op de paal. De bal caramboleerde vervolgens via de ongelukkige Noah Fadiga alsnog in het doel. Het antwoord van Heracles Almelo volgde vier minuten later. Het voorbereide werk was van Ismail Azzaoui en Sinan Bakis schoot vanuit de draai knap raak.

Beide ploegen gingen in de slotfase op zoek naar meer treffers. Shaquille Pinas kreeg in de tachtigste minuut de kans om in te koppen maar kon de bal geen richting geven. Heracles Almelo sloeg twee minuten later wel toe. Het afstandsschot van Rai Vloet was Martin Fraisl te machtig.

De thuisclub probeerde het tij nog te keren. Het schot van Jonas Arweiler in de 85ste minuut werd gekeerd door Janis Blaswich. Heracles Almelo hield echter stand en diep in blessuretijd waren respectievelijk Ahmed Kutucu en Rai Vloet nog dichtbij de derde treffer. De inzet van Vloet belandde daarbij op de paal.