Frank Wormuth is ook komend seizoen trainer van Heracles Almelo. De club en de trainer, die sinds 1 juli 2018 in Almelo werkzaam is, zijn een eenjarige contractverlenging overeengekomen.

Technisch directeur Tim Gilissen: “We zijn zeer tevreden over onze samenwerking tot nu toe, Frank en de club passen goed bij elkaar. We zijn daarom blij dat dat we samen verder gaan. We zetten sportief in op drie doelstellingen: met betrekking tot de plek op de ranglijst, het spelen van aantrekkelijk voetbal en de ontwikkeling van onze spelers. Op al die onderdelen zien we een positieve uitwerking. Dat willen Frank en wij graag continueren.”

“Ik ben heel blij dat ik langer bij deze club blijf”, vertelt Wormuth. “Ik voel me hier goed.” De trainer geeft aan altijd een uitdaging te willen zien. “En de huidige ploeg beschikt daarvoor over de juiste voorwaarden. Dat is de reden dat ik graag met hen blijf werken. Voor nu is het belangrijkste dat we dit seizoen zo goed mogelijk afsluiten. We hebben nog genoeg mogelijkheden om op te vallen in de Eredivisie.”

Ambitie

“We hebben met elkaar gesproken over wat we samen willen bereiken”, vertelt Gilissen. “Ook dit seizoen heeft het team een groei doorgemaakt. Als altijd willen we vanuit de basis die er staat verder bouwen en gericht versterken. De doelstelling voor volgend seizoen is en blijft plek acht tot twaalf, maar onze ambitie is het halen van de play-offs. In het eerste jaar onder Frank lukte dat, in het vorige afgebroken seizoen waren we goed op weg en ook dit seizoen zijn we in de race. En als je de play-offs haalt, wil je die natuurlijk winnen.”