Luca de la Torre was vandaag de grote man bij Heracles Almelo. Niet vanwege zijn lengte, maar vanwege zijn doelpunt in een van de laatste minuten. De kleine Amerikaan maakte vandaag zijn eerste doelpunt van het seizoen. Iets wat Rai Vloet hem op de trainingen nooit heeft zien doen. “Op de trainingen scoor je al bijna nooit, laat staan met je hoofd”, grapt Vloet na de wedstrijd nog even na met Luca de la Torre.

De middenvelder is zelf ook erg tevreden dat hij beslissend mocht zijn, al blijft hij zelf erg bescheiden en wil hij de complimenten geven aan Kasper Lunding. De la Torre: “Ook in de laatste minuten bleven we het vertrouwen houden. Dat was mentaal wel even lastig na twee afgekeurde doelpunten, maar we hebben laten zien dat we deze wedstrijd met zijn allen wilden winnen. Kasper had de bal aan de zijkant en ik wilde zo snel mogelijk het strafschopgebied in komen. De voorzet was perfect en ik hoefde de bal er alleen nog maar even in te koppen.”

Geen wisselmogelijkheden meer over

Dat de Amerikaan nog in het veld stond, had hij eigenlijk zelf niet meer verwacht. “In de laatste tien minuten had ik al last van krampjes”, vertelt De la Torre. “Ik vroeg om een wissel, maar de trainer zei dat hij al zijn wisselmomenten al gebruikt had.” Maar goed ook, zo bleek. “Toen moest ik even op mijn tandvlees bijten en nog even aanzetten. Achteraf ben ik natuurlijk heel blij dat ik in het veld bleef”, lacht De la Torre.

Balans op het middenveld

De creatieve middenvelder voelt zich op het middenveld als een vis in het water. Iets waar de trainer al heel snel potentie in zag. “Op mijn tweede dag kwam de trainer al naar mij toe om te vertellen dat hij me eigenlijk meer ziet als een ‘nummer zes’. Iets wat ik zelf nooit zo had gezien. Achteraf natuurlijk een meesterzet. De jongens zoeken mij veel op en geven mij veel vertrouwen. Mijn kwaliteiten als buitenspeler komen hier goed van pas en ik speel op het middenveld mijn beste spel.”

Hunkeren naar nationale ploeg

Afgelopen donderdag sprak De la Torre in Heracles TV al openlijk uit dat hij hoopt snel weer opgeroepen te worden voor wedstrijden van zijn land. Hopelijk keek de bondscoach vanmiddag mee. Bekijk hieronder Heracles TV terug met de doorbraak van Ismail Azzaoui, Marco Rente en dus Luca de la Torre.