Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen. De formatie van Frank Wormuth leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een gelijkspel dankzij de treffers van Rai Vloet en Mustafa Saymak. Luca de la Torre sloeg twee minuten in blessuretijd alsnog toe.

Het eerste kwartier verliep rommelig en beide ploegen kregen geen mogelijkheden. Daarna brak er een kwartier aan waarin Sinan Bakis had moeten scoren. De eerste kans kwam in de achttiende minuut.  Het schot van Bakis kon door Xavier Mous worden gepareerd. Nauwelijks een minuut later mocht de spits op aangeven van Luca de la Torre het van dichtbij proberen. Deze inzet werd eveneens door de doelman gekeerd. De derde gelegenheid diende zich aan in de 26ste minuut. Bakis probeerde het nu vanuit een moeilijke hoek en mikte voorlangs.

Heracles Almelo bleef de bovenliggende partij en in de 36ste minuut kwam kans nummer vier. De voorzet van Giacomo Quagliata werd door Rai Vloet net naast gekopt. Noah Fadiga leek in de laatste seconden voor de rust de ban te breken. De rechtsbuiten schoof op aangeven van Delano Burgzorg keurig binnen. Het doelpunt werd echter afgekeurd na ingrijpen van de VAR. De bij de aanval betrokken Ismail Azzaoui stond nipt buitenspel.

De tweede helft kwam aanvankelijk niet op gang maar na een uur spelen was het dan toch raak. De voorzet van Giacomo Quagliata werd door Rai Vloet mooi aangenomen van dichtbij snoeihard afgerond. PEC Zwolle, dat tot dan toe niet verder was gekomen dan een aantal hoekschoppen, kwam razendsnel  weer langszij. Mustafa Saymak vond het net met een bekeken schot.

Delano Burgzorg leek Heracles Almelo in de 64ste minuut later op 2-1 te zetten met een schuiver in de verre hoek. De VAR greep opnieuw in en keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. Burgzorg probeerde het in de 73ste minuut opnieuw maar schoot deze keer in het zijnet.  

De slotfase was spannend.  PEC Zwolle was in de 83ste minuut dichtbij de 1-2. De inzet van Mike van Duinen werd door Robin Pröpper van de lijn gehaald. Twee minuten stond Xavier Mous op de goede plek bij een schot van Ahmed Kutucu. Heracles Almelo drong daarna flink aan en twee minuten in blessuretijd viel de 2-1. De voorzet van Kasper Lunding werd door Luca de la Torre fraai ingekopt. De laatste kans was voor Delano Burgzorg maar zijn schot werd, na veel kappen en draaien, op het laatste moment geblokt.