Heracles Almelo, Medisch Spectrum Twente (MST) en ROC van Twente gaan op het gebied van positieve gezondheid in de regio Twente een actieve bijdrage leveren in de vorm van een strategische samenwerking voor een vitaliteitsprogramma: The Fitgame.

The Fitgame is een programma geïnspireerd door het gedachtegoed Positieve Gezondheid, waarbij de thema’s werkplezier, in balans zijn en blijven, leefstijl en persoonlijk leiderschap centraal staan. Hiermee draagt het programma bij aan een gezonde populatie en wordt ingezet op preventie. In de inspirerende topsportomgeving van Erve Asito gaan inhoudsdeskundigen, gastsprekers en performance coaches van de drie organisaties met de deelnemers aan de slag. Het doel is het creëren van bewustwording over de eigen positieve gezondheid en het begeleiden van deelnemers om hierin groei te bewerkstelligen. Zodra de omstandigheden rondom COVID-19 het toelaten, vindt in het voorjaar van 2021 de eerste sessie van The Fitgame plaats. Jonge (zorg)professionals van MST (JongMST) vormen de lichting waarmee wordt gestart.

Het thema gezondheid is actueler dan ooit. Mede door de coronacrisis is het belang van een gezonde leefstijl, vitaliteit en positieve gezondheid nog duidelijker geworden.

Ruim een jaar geleden zijn de drie grote regionale partijen begonnen met de eerste contouren van de samenwerking. De contacten zijn ontstaan via het innovatie-initiatief van Heracles Almelo. Het uitgangspunt was het verenigen van de aanwezige kennis rondom (positieve) gezondheid en vitaliteit. De expertise van MST (op het gebied vanlearning & development, vitaliteit, leefstijl en positieve gezondheid) is zo verbonden met de kennis van sport, gezondheid & bewegen van ROC van Twente en met de topsport-knowhow van Heracles Almelo op onderdelen als performance, fysiek-medische begeleiding, mentale coaching en gezonde voeding. Vanuit dit gezamenlijk perspectief is gewerkt aan de inhoud en vormgeving van het vitaliteitsprogramma The Fitgame.

Bijdragen aan regio Twente
The Fitgame is ontwikkeld en opgezet met als doel om dit op meerdere doelgroepen, organisaties en bedrijven toepasbaar te laten zijn. De inhoudelijk sterke samenwerking staat in de toekomst ook open voor nieuwe kennis, inzichten en verbindingen. MST, Heracles Almelo en ROC van Twente willen op deze manier proactief een bijdrage leveren aan positief gezonde en vitale werknemers en organisaties in de regio Twente door middel van een uniek en inspirerend programma in een topsportomgeving.

Heracles Almelo, Medisch Spectrum Twente (MST) en ROC van Twente gaan op het gebied van positieve gezondheid in de regio Twente een actieve bijdrage leveren in de vorm van een strategische samenwerking voor een vitaliteitsprogramma: The Fitgame.