Heracles Almelo heeft aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente een punt overgehouden. De derby eindigde in 2-2. Ismail Azzaoui en Rai Vloet namen de Almelose doelpunten voor hun rekening.

De beginfase beloofde veel. Heracles Almelo kwam na vijf minuten op voorsprong dankzij een van richting veranderd schot van Ismail Azzaoui en FC Twente kwam in de dertiende minuut langszij door een schot van Queensey Menig. Daarna was het voorzichtigheid troef bij beide ploegen. Heracles Almelo probeerde het van afstand. De doelpogingen van Rai Vloet (33ste minuut) en Delano Burgzorg (40ste minuut) waren echter niet gevaarlijk.

Heracles Almelo kende een uitstekende start van de tweede helft. Al na twee minuten werd een voorzet van Giacomo Quagliata matig verwerkt. Rai Vloet nam de bal op de pantoffel en plaatste deze in de verre hoek. Ahmed Kutucu probeerde het twee minuten later maar dit schot werd gepareerd door Joël Drommel. De 2-2 viel vervolgens een minuut later en kwam tot stand door een schot van Danilo.

De tweede gelijkmaker zorgde ervoor dat het duel grotendeels weer plooide naar het beeld van de eerste helft. Beide ploegen kregen weinig kansen. Kasper Lunding mikte na een uur spelen rakelings naast en Queensey Menig schoot in de 71ste minuut over en naast. Heracles Almelo had in de 73ste minuut moeten scoren. Ismail Azzaoui stuurde Delano Burgzorg de diepte in en de spits mikte oog in oog met Joël Drommel naast.

Heracles Almelo kreeg twee mogelijkheden in de slotfase. Een schot van Kasper Lunding in de 86ste minuut werd door Joël Drommel gekeerd en drie minuten mikte Delano Burgzorg over. Het evenwicht werd niet meer verbroken.