Heracles Almelo speelt morgen (zaterdag, aanvang 21.00 uur) thuis tegen FC Twente. Trainer Frank Wormuth kan in de derby beschikken over een vrijwel fitte selectie. “Er zijn nog een paar vraagtekens over de opstelling”, aldus Wormuth, “ook omdat we vanmiddag nog een keer trainen.”

“De derby is van groot belang voor onze supporters, daarvan zijn we ons bewust. Aanhangers van beide clubs treffen elkaar dagelijks in de regio, het zou mooi zijn als onze supporters na de wedstrijd met een grote glimlach rondlopen. De spelers en stafleden zijn zich heel bewust van de rivaliteit, daarom blijft het jammer dat de wedstrijd zonder publiek moet worden gespeeld. Het is mijn eerste derby in Almelo, die ambiance had ik graag meegemaakt. Ik herinner me het duel van vorig jaar nog goed. Prachtige taferelen na de winst in Enschede. Maar dat telt niet meer nu, is ‘Schnee von Gestern’ zoals wij zeggen. Het FC Twente van dit seizoen is een goede ploeg die knap achtste staat. Ik vind het een echte 50-50 wedstrijd en natuurlijk hoop ik dat wij aan het einde van de zaterdagavond drie punten rijker zijn.”

Heracles Almelo – FC Twente staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.