Silvester van der Water vervolgt zijn loopbaan bij Orlando City. De 24-jarige aanvaller maakt per direct de overstap naar de club uit de Amerikaanse MLS, waar hij een contract heeft getekend voor drie seizoenen.

Van der Water kijkt terug op een mooie tijd in Almelo. “Ik heb veel geleerd bij deze club”, zegt de aanvaller. “Zowel fysiek als mentaal ben ik sterker geworden. Ik ben dan ook blij dat Heracles Almelo mij de kans heeft geboden me hier verder te ontwikkelen.”

Technisch directeur Tim Gilissen beaamt dat Van der Water in Almelo een betere speler is geworden en daarmee zijn transfer heeft verdiend. “Hij kwam van een niveau lager en had in het begin logischerwijs even tijd nodig. Daarna heeft hij laten zien van waarde te zijn voor Heracles Almelo met onder meer veel doelpunten en assists. Hij heeft zich daarmee in de kijker gespeeld van andere clubs.” 

De transfer kwam tot stand na een drukke maand januari. Gilissen: “Die periode hebben we bewust afgewacht, gezien het aantal wedstrijden en het belang daarvan. Bovendien begint de Amerikaanse competitie in april en start hun voorbereiding deze periode. Ook omdat we denken het vertrek op te kunnen vangen binnen de huidige selectie, is dit een logisch moment voor de transfer.”

Van der Water speelde ruim 2,5 jaar bij Heracles Almelo, nadat hij in de zomer van 2018 overkwam van Almere City. Sinds zijn debuut tegen ADO Den Haag op 18 augustus van dat jaar kwam hij in 59 officiële wedstrijden in actie. Daarin scoorde Van der Water dertien keer en gaf hij acht assists.