Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk met ruime cijfers verloren. Ola John, Lennerd Daneels en Richard van der Venne namen de doelpunten voor hun rekening.

RKC Waalwijk nam al snel een geriefelijke voorsprong en had daarvoor maar twee kansjes nodig.  Ola John tekende in de elfde minuut met een geplaatst schot voor de 1-0 en in de 23ste minuut rondde Lennerd Daneels een vlot lopende aanval af met een schot van enige afstand.

Heracles Almelo mocht het daarna gaan uitzoeken van de geduldig afwachtende thuisclub. Het spel was onnauwkeurig en het tempo was laag. Het wekte daarom geen verbazing dat de formatie van Frank Wormuth in aanvallend opzicht weinig kon afdwingen. Het bleef bij een kopbal van Ahmed Kutucu die in de 36ste minuut naast het doel ging.

Sinan Bakis en Noah Fadiga moesten het Almelose spel  van nieuwe impulsen voorzien en later werd ook Adrian Szöke gebracht. Het wedstrijdbeeld veranderde weinig. RKC Waalwijk kwam niet in de problemen en was in de 65ste minuut dichtbij een derde treffer. Het schot van Richard van der Venne werd gepareerd door Janis Blaswich en de rebound van Lennerd Daneels werd eveneens door de goalie onschadelijk gemaakt.

De reddingen van Janis Blaswich bleken niet meer dan uitstel van executie te zijn. Richard van der Venne werd in de 75ste minuut weggestuurd dankzij een pass van Vurnon Anita. Hij kapte Robin Pröpper uit en klopte Janis Blaswich in de korte hoek. Het bleek het laatste wapenfeit van betekenis te zijn in dit duel.